Skip to content

Mit jelent az ISO akkreditáció?

Az akkreditáció a tanúsítást végző szervezet jóváhagyása az egyes normák szerinti minősítésre vonatkozóan. Minden országban létezik akkreditációs hivatal, amely a nemzetközi normák által megszabott kritériumok teljesülését követően jóváhagyja az akkreditációt. A kouřimi gyártó raktár jelenleg ČSN EN ISO 9001:2009 (Minőségirányítás) és ČSN EN ISO 14001:2005 (Környezetirányítás) tanúsítványokkal rendelkezik. A közeljövőben kerül sor a ČSN EN ISO 18001 (Munkahelyi egészségvédelem és biztonság irányítási rendszere) szerinti minősítésre.

Mit jelent a CE jelölés?

A CE jelölés jelenlegi formájában 1995 óta jelenik meg azon termékeken, amelyekkel az Európai Gazdasági Térségben kereskednek, az EU 27 tagállama és 3 Európai Szabadkereskedelmi Társulásba tartozó ország között. A cél az áru szabad mozgásának biztosítása az európai piacon.

A CPR (Construction Products Regulation) szerint 2013. július 1-től a harmonizált európai normákkal (hEN) összhangban gyártott és szállított termékek semelyike nem kerülhet az európai piacra CE jelölés nélkül. A CE jelölés elengedhetetlen feltétele a Teljesítménynyilatkozat (Declaration of performance – DOP).

Mit jelent a teljesítménynyilatkozat?

A teljesítménynyilatkozat felsorolja az adott építési termék tulajdonságait - a termék alapvető jellemzőihez viszonyított konkrét szinteket, a vonatkozó harmonizált műszaki leírással összhangban. (A bitumen esetében a hEN harmonizált normával.) A nyilatkozat másolatát a címzett kérésre nyomtatott vagy elektronikus formában kapja meg, annak az országnak a nyelvén, ahol a terméket piacra dobják.

Vannak kivételek, amikor a gyártó nem ad ki teljesítménynyilatkozatot és a terméket nem látja el CE jelöléssel, pl. egy konkrét építménybe beépített nem tömeggyártású cikk esetében.

Mi jelent a REACH?

A REACH (Regisztrálás, Értékelés, Engedélyezés és vegyi anyagokra vonatkozó Korlátozások) az Európai Unió vegyipari politikájának témakörébe tartozó rendelet. Célja az emberi egészség és a környezet védelmének növelése, az egészséges piaci versenykörnyezet megőrzése mellett. A 2007. június 1-jei rendelet az EU-ban gyártott vagy az EU területére évente 1 tonnánál nagyobb mennyiségben beszállított anyagokra vonatkozik. Az anyagok regisztrációjáért azok gyártói és beszállítói a felelősek.

A Total Bitumen részlegén tökéletesen meg vagyunk győződve a rendelet érvényesítésének szükségességéről, ezért megfelelő számú emberi és pénzügyi erőforrást különítettünk el, hogy ezt megtehessük.

Regisztráljon hírleveleinkért TotalEnergies!

És értesüljön a legérdekesebb hírekről a TotalEnergies világából

JOGI NYILATKOZAT

Az adatvédelmi irányelvekkel kapcsolatos minden információt megtalálhat a Jogi impresszum és Cookie szabályzat oldalon.

As part of the website and in accordance with the regulations on the protection of personal data, TotalEnergies, as data controller, processes your personal data such as your email address for the purpose of sending you our newsletter on the basis of our legitimate interest. Your data is kept for the duration of your subscription to our newsletter. In order to carry out the processing mentioned above, the data collected is only accessible to the site administrator and IT service providers. In accordance with the regulations in force, you have the right to access, rectify, delete your data, post-mortem directives and may also request the limitation of the processing. You also have the right to exercise your rights and ask us about the processing of your personal data by contacting [email protected] If, after contacting us, you feel that your rights are not being respected, you can submit a complaint to the competent supervisory authority. To find out more about the management of your data and your rights, please refer to the site's personal data and tracker charter.