Skip to content

TotalEnergies bio kenőanyagok a természetben végzett munkához

Számunkra egyáltalán nem közömbös, hogy termékeink milyen hatással vannak a környezetre. Éppen ezért igyekszünk a fenntartható fejlődés valamennyi alapelvét betartani, és gondolni a környezetvédelemre. Ezért a TotalEnergies olyan speciális biológiailag lebomló olajok termékcsaládját kínálja, amely használható olyan területeken, ahol a kenőanyagok a környezettel érintkezhetnek (pl. mezőgazdaság, halászat, folyami munkavégzés).

TOTAL bio kenőanyagok a természetben végzett munkához

Mit jelent a bio kenőanyag?

A természetben gyorsan lebomló, ember, állatok és növények számára nem mérgező kenőanyagokat. Alapjuk lehet növényi olaj (pl. repce) vagy módosított, újrahasznosított olajokból gyártott szintetikus észterek.

A bio kenőanyagok főbb előnyei:

 • gyors biológiai lebomlóképesség,
 • minimális toxicitás,
 • jó kenőképesség,
 • magas viszkozitási index,
 • a gép élettartamának meghosszabbítása.

Felhasználás

A bio kenőanyagok minden olyan helyen megfelelő megoldást jelentenek, ahol a természet veszélybe kerülhet.

Elsősorban:

 • Kenőanyag-vesztés (fűrészgépek lánckenő olaja, olajok kétütemű motorokhoz, zsaluzat-lazító eszközök és kenőanyagok).
 • Olyan gépek, amelyek esetében véletlen szivárgás történhet (hidraulika olajok, motorolajok, váltóolajok, tengely-olajok, stb.)

A bio kenőanyagok használatát elsősorban vízfolyások és víztározók közelében, erdőben, művelés alatt álló területeken, de akár bányákban is ajánljuk.

Bio kenőanyagok és tiszta víz

A víz kihívást jelent. A leginkább veszélyeztetett az olajszivárgással szemben. Sok esetben azonban közlekedési útvonalként is szolgál, így napi kapcsolatban áll számos géppel. Emellett markológépek, földmunkagépek, daruk és további építőipari gépek is fenyegetést jelentenek a folyókon, csatornákon, a hajókról nem is beszélve. A szállítóhajók (tolóhajók, vonóhálós halászhajók, stb.) és a szabadidős járművek (motorcsónakok, jet-ski, stb.) is ide tartoznak. A zsilipek, vízerőművek és a vízfolyások, valamint víztározók közelében elhelyezett ipari létesítmények is kockázati források. A TotalEnergies Csoport az alábbi tevékenységek mindegyikéhez megfelelő bio kenőanyagok teljes skáláját kínálja:

 • folyami és parti tereprendezés,
 • vízi szállítás és közlekedés,
 • szabadidős hajók,
 • zsilipek és vízerőművek üzemeltetése.

Bio kenőanyagok és tiszta talaj

A földmunkagépeket terepen használják, építkezéseken, kőbányákban, városi úthálózat javításakor. Bármikor bekövetkezhet a motorolaj, váltóolaj vagy a hidraulika olaj véletlen kiömlése, ezzel pedig a környező területek szennyeződése, akár beláthatatlan következményekkel. Komolyan vesszük a környezetvédelmet, ezért szerepelnek kínálatunkban az alábbi típusú gépekhez megfelelő bio kenőanyagok:

 • földmunkák,
 • építési munkák,
 • bányászat,
 • csatornatisztítás.

Bio kenőanyagok és tiszta hegyek

A hegyi központok üzemeltetése nem megy gépek nélkül. Síterületeken és más szabadidős központokban szintén fontos odafigyelnünk a környezetvédelemre, annál is inkább, mert a természeti szépségek a vendégeknek kínált üdülési ajánlat részei. A TotalEnergies Csoport ezért fejlesztette ki a turizmusbeli szolgáltatásokkal kapcsolatos berendezések számára megfelelő bio kenőanyagcsaládot: sífelvonók, hóágyúk, motoros szánok, hókezelő berendezések stb. A termékcsalád tagjai között szerepelnek váltó- és hidraulika olajok, valamint kétütemű motorokhoz megfelelő kenőzsírok, illetve olajok.

 • pályakarbantartó gépek,
 • sífelvonók,
 • motoros szánok és négykerekű terepjárművek,
 • hóágyúk

Bio kenőanyagok és tiszta táj

Az erdőgazdálkodásban és a mezőgazdaságban kisgépekben (motoros fűrészek, bozótvágók), fakitermelésben hazsnálatos gépekben (továbbítók, rönkemelők) és földművelő gépekben (traktor, kombájn) egyaránt használatosak kenőanyagok.

A kenőanyagvesztés során bekövetkező véletlen szivárgás esetén (motoros fűrészek és kétütemű motorok) a hidraulika- vagy a váltóolajok szennyező források lehetnek. A TotalEnergies Csoport speciálisan az erdei és mezőgazdasági munkagépekhez, emellett a nagyközönség által használt eszközökhöz (bozótvágó, motoros fűrész...) igazított bio kenőanyagokat is kínál.

Regisztráljon hírleveleinkért TotalEnergies!

És értesüljön a legérdekesebb hírekről a TotalEnergies világából

JOGI NYILATKOZAT

Az adatvédelmi irányelvekkel kapcsolatos minden információt megtalálhat a https://www.totalenergies.hu/jogi-impresszum-es-cookie-szabalyzat#cookie oldalon.

As part of the website and in accordance with the regulations on the protection of personal data, TotalEnergies, as data controller, processes your personal data such as your email address for the purpose of sending you our newsletter on the basis of our legitimate interest. Your data is kept for the duration of your subscription to our newsletter. In order to carry out the processing mentioned above, the data collected is only accessible to the site administrator and IT service providers. In accordance with the regulations in force, you have the right to access, rectify, delete your data, post-mortem directives and may also request the limitation of the processing. You also have the right to exercise your rights and ask us about the processing of your personal data by contacting [email protected] If, after contacting us, you feel that your rights are not being respected, you can submit a complaint to the competent supervisory authority. To find out more about the management of your data and your rights, please refer to the site's personal data and tracker charter.