Skip to content

Bizonyított: Az új repülőgép-üzemanyag három tonnával csökkenti a CO2-kibocsátást

Érdekes élményben volt részük a Nizzából Párizsba tartó járaton repülő utasoknak. A repülőgép olyan üzemanyaggal működött, amely 30%-át megújuló energiaforrásból állították elő.

A repülőgép üzemanyag-tartályát a TotalEnergies fenntartható üzemanyagával feltöltő tartálykocsi

 

Az Air France 6235-ös járatának útja, amely október 1-jén 18:30-kor szállt fel a nizzai Côte d'Azur repülőtérről és a párizsi Orly repülőtérre tartott, különleges eseménynek számított a légiforgalom dekarbonizálására tett erőfeszítések terén.

A repülőgép üzemanyag-tartályában a TotalEnergies speciális üzemanyaga keringett, amely 30%-át fenntartható energiaforrásból nyerték.

Miből állították elő a fenntartható üzemanyagot?

Az említett járat bioüzemanyaga használt étolajból – a körforgásos gazdaságban keletkezett hulladékokból és maradékokból származott. A TotalEnergies az üzemanyagot a La-i (Bouches-du-Rhône) biofinomítójában és az Oudalle-i (Seine-Maritime) üzemben állította elő.

A környezetbarát üzemanyag használata 3 tonnával csökkentette a CO2-kibocsátást.

A rendkívüli repülésre az ökoinnovációt ünneplő Nice Transition Days nemzetközi fesztivál és a Transition Forum gazdasági konferencia keretén belül került sor, amelyek célja az alacsony szén-dioxid-kibocsátású jövőre való átállás felgyorsítása.

Milyen a fenntartható repülőgép-üzemanyag jövője?

A Nizzából Párizsba tartó járat az Air France és a TotalEnergies következő lépése volt a fenntartható repülőgép-üzemanyag előállításának előmozdítása és fejlesztése irányában, amely elengedhetetlen feltétele a repülőtereken való világméretű elterjedésének.

 

A TotalEnergies és az Air France képviselői a repülőgép előtt a franciaországi nizzai repülőtéren.

(Forrás: Aeroport Nice)

A fenntartható repülőgép-üzemanyagunk (SAF - Sustainable Aviation Fuel) egy azonnal elérhető lehetőség a repülőforgalom szén-dioxid-kibocsátásának jelentős csökkentésére. Teljes életciklusa során átlagosan 80%-kal kevesebb CO2-t termel. Bármilyen változtatás nélkül beépíthető a meglévő raktározási és elosztási infrastruktúrába, repülőgépekbe és hajtóművekbe.

A TotalEnergies Csoport minőségi repülőgép-üzemanyagokkal és kenőanyagokkal látja el a légitársaságokat, a katonaságot, a repülőipart, valamint a kis sportrepülőgépek és ultrakönnyű repülőgépek tulajdonosait. Repülőgép-üzemanyagok és kenőanyagok nagykereskedelmi értékesítését más repülőterek vagy szervezetek számára is kínáljuk.

Tekintse meg repülőgép-üzemanyag, kerozin, benzin és kenőanyag kínálatunkat.

Regisztráljon hírleveleinkért TotalEnergies!

És értesüljön a legérdekesebb hírekről a TotalEnergies világából

JOGI NYILATKOZAT

Szeretnék feliratkozni a Hírlevélre, és igazolom, hogy megismerkedtem az Adatvédelmi szabályzattal. A Hírlevélről bármikor leiratkozhat itt vagy a megküldött hírlevélben található linken keresztül.