Skip to content

A kenőanyagoknak előnyt kell szerezniük a technológiai változásokkal szemben, alkalmazkodniuk kell a nemzetközi normákhoz, és meg kell felelniük az iparági követelményeknek. Hogy mindennek megfeleljen, a TotalEnergies Csoport erős partneri viszonyt épített fel több nemzetközi gyártóval; köztük:

logo.jpg

CITROËN

A TotalEnergies Csoport és a francia CITROËN autógyártó cég kapcsolata valóban történelmi időkre nyúlik vissza. A TotalEnergies Csoport 1968-ban kezdett kenőanyagot fejleszteni a CITROËN DS számára, amely a gyújtással kapcsolatos nehézségeket és a szennyeződések okozta problémákat volt hivatott megoldani. A több mint 40 éve tartó együttműködő csapatmunka eredménye a kiváló minőségű kenőanyag gyártás és a páratlan pályaeredmények az motorsportban. A két vállalat partnersége mára ipari és globális szintre emelkedett, és a motorsport mellett a technológiára, a kereskedelemre és a képzésekre is kiterjed.

PEUGEOT

A TotalEnergies Csoport és a PEUGEOT vállalat 1995 óta partnerek, kölcsönös bizalmukat nemrégiben partneri megállapodásaik megújításával erősítették meg. Ez egyáltalán nem volt meglepetés, ugyanis a TotalEnergies kenőanyag-márka az egyetlen, amelyet a francia autóipari cég valamennyi modelljét illetően jóváhagyott. Miért? Mert céljaink azonosak. A TotalEnergies Csoport és a PEUGEOT kutatói a jövő kenőanyagainak fejlesztésén dolgoznak: olajok, amelyek egyre nagyobb üzemanyag-hatékonyságot biztosítanak, miközben egyre kíméletesebbek a környezethez.

MAZDA

A TotalEnergies Csoport 2003 óta a Mazda Motor Corporation európai partnere a kenőanyagok területén. A MAZDA járművek számára együtt fejlesztették ki a MAZDA Original Oil  termékcsaládot. Az olajok minden modell esetében teljesítik a minőségre és a szavatossági időre vonatkozó követelményeket. A termékeket emellett speciálisan a MAZDA SKYACTIV nevű új, áttörő technológiája számára fejlesztették.

KIA

A koreai autóipari cég, a KIA Motors Corporation és a TotalEnergies Csoport 2011-ben kötött öt éves nemzetközi együttműködésről szóló szerződést, melyet 2017-ben megújított és már Európában is kiterjed. A TotalEnergies Csoport a KIA ajánlott partnere lett a kenőanyagok valamennyi értékesítés utáni szolgáltatási hálózaton keresztüli értékesítése területén a meghatározott országokban. A TotalEnergies Csoport emellett a motorolajok legfőbb beszállítója a KIA és a HYUNDAI gyárakban történő első feltöltés során az egész világon.

Great Wall Motors

2012 februárjában a TotalEnergies Csoport nemzetközi megállapodást írt alá a kínai GREAT WALL MOTORS vállalattal. A GREAT WALL MOTORS hivatalos, ajánlott partnere annak legfontosabb piacain. A partnerek hangsúlyt fektetnek a szakmaiság, a professzionalitás és az ügyfélközpontúság alapértékeire. A partnerek két közös cél elérésén dolgoznak: mindkét vállalat piaci részesedésének növelése a kínai piacon, valamint jelenlétük erősítése a globális piacon, illetve együttműködés olyan kiváló minőségű termékek és szolgáltatások fejlesztése terén, amelyek valamennyi autós igényeit maximálisan kielégítik.

DAF

A DAF vállalattal való kapcsolat az első futóműolaj szállításokkal kezdődött Fina Netherlandstól, a '90-es évek elején. A holland gyártóval létrejött műszaki-kereskedelmi kapcsolat segített hozzá, hogy az első számú beszállítókká váljunk az első töltéshez, illetve, hogy a DAF vállalat európai programjában a szervizhálózat fő kenőanyag beszállítójává lépjünk elő (Genuine After Market Lubricant). 

ZF

A TotalEnergies Csoport és a német ZF autóforgalmazó 2007-ben kezdte meg az intenzív használatban lévő manuális váltókhoz megfelelő magas minőségű kenőanyag fejlesztését. Termékünket a ZF vállalat 2010-ben 540 000 km-es olajcsere intervallumra hagyta jóvá. Jelenleg az első feltöltéshez választott hivatalos beszállító, illetve a szervizeléshez kiválasztott beszállító vagyunk.

Scania

A TotalEnergies Csoport és a svéd SCANIA autógyártó vállalat olyan kenőanyagok fejlesztésén dolgozik, amelyeket kifejezetten teherautók és autóbuszok számára terveztek.

Renault Trucks

A TotalEnergies Csoport és a francia RENAULT TRUCKS közötti együttműködés 1979-ben kezdődött, a Renault Trucks Oils (RTO) termékcsalád fejlesztésével. A cégek 2016 januárjáig hosszabbították meg a közöttük létrejött partneri szerződést. A szerződés valamennyi olyan kapcsolt szervezetre vonatkozik, ahol a RENAULT TRUCKS és a TotalEnergies Csoport kereskedelmi tevékenységet folytat.

CLAAS

A TotalEnergies Csoport és a német CLAAS mezőgazdasági gépgyártó 2005 óta áll kapcsolatban, az ELF és a Renault Agriculture vállalatok között megkezdett partnerséget folytatva. Négyéves sikeres együttműködést követően 2009-ben a CLAAS és a TotalEnergies megújította partnerségről szóló szerződését. A mezőgazdasági gépek gyártása terén világelső CLAAS vállalat valamennyi karbantartási kézikönyvében a mi kenőanyag termékcsaládunkat ajánlja.

ELF logó

Az ELF márka fókuszában a teljesítmény áll. Szenvedélye úgy nyilvánul meg, hogy a márka immár tíz éve a motorsport részese, és történelmi múltú kapcsolatot ápol több nemzetközi gyártóval és kutatócsoporttal, többek között az alábbiakkal:

RENAULT

Az ELF 1968 óta fejleszt termékeket a RENAULT megrendelésére, és két olyan csoporttal is rendelkezik, amelyek tagjai kizárólag a partner számára végzett kutatással és fejlesztéssel foglalkoznak.  Ez azt jelenti, hogy az ELF jóváhagyott kenőanyagai a RENAULT vállalat elosztóhálózatainak többségében kaphatók, szerte a világon. Az egyik csoport székhelye a CRES (az ELF kutatóközpontja Solaize-ben, Franciaországban). A másik telefonon folyamatosan elérhető a versenypályákon, a Grand Prix és külön tesztelési műveletek során. Mindkét csoport rendkívül magas szintű tanulmányokat és elemzéseket folytat, amelyek a győzelemhez vezető technikai/műszaki megoldások zálogai.

Innovatív és kreatív műszaki/technikai partnerségünk terméke a RENAULT váltók számára készült élettartamra szóló váltóolaj termékcsalád, illetve az üzemanyag-takarékos motorolajok. Mérnökeink és kutatólaboratóriumainkban dolgozó csoportjaink folyamatos kapcsolatban állnak egymással. Ezt a RENAULT és ELF vállalatokkal megosztott know-how-t minden esetben a motorsport által felszínre hozott kihívások ösztönzik, ezáltal lehetővé téve számunkra, hogy közösen határozzuk meg az új meghajtási módok műszaki/technikai követelményeit.

DACIA

A RENAULT társaság egyik márkája, a DACIA kizárólag ELF kenőanyagokat ajánl. Az ELF és a DACIA a járművek teljesítményének tökéletesítésén dolgozik. A Logan, Sandero, Duster és Lodgy márkákhoz szintén ELF kenőanyagokat ajánlanak, így azok mind élvezhetik az ELF technológiák jól ismert megbízhatóságát.

KAWASAKI

Az ELF és a KAWASAKI motorkerékpárokhoz megfelelő kenőanyagok fejlesztésén dolgozik, miközben a KAWASAKI hivatalosan az ELF márkát ajánlja.

NISSAN

Az ELF és a NISSAN egyaránt partner az ipar és a kutatás területén, technológiai innovációkon dolgoznak. A Nissan Genuine Oils összetételének köszönhetően egyedülálló Európában: az ELF tervezte, a Nissan minősítette. 2012-ben az ELF és a Nissan kibővítette európai, értékesítés utáni partnerségét. A Nissan Genuine Oils olajoknak köszönhetően Nissan járműve hosszú távon is a legkiválóbb teljesítményt nyújtja.

NISSAN Genuine Oil az ELF-től

A Nissan motorolajat a Nissan Japán vállalat hagyta jóvá és ajánlja valamennyi benzin- és dízelmotorjához. A Nissan Genuine Oils rendkívül magas minőségű termékeket foglal magában, amelyeket a Nissan járművek igényei szerint terveztek. Optimális viszkozitásuk csökkenti a súrlódást indításkor, illetve az alacsony hőmérséklet melletti kopást, amivel lehetővé teszi a sofőr számára, hogy a legkiválóbb teljesítményt élvezhesse, miközben járművének élettartama jelentősen meghosszabbodik.

Regisztráljon hírleveleinkért TotalEnergies!

És értesüljön a legérdekesebb hírekről a TotalEnergies világából

JOGI NYILATKOZAT

Az adatvédelmi irányelvekkel kapcsolatos minden információt megtalálhat a Jogi impresszum és Cookie szabályzat oldalon.

As part of the website and in accordance with the regulations on the protection of personal data, TotalEnergies, as data controller, processes your personal data such as your email address for the purpose of sending you our newsletter on the basis of our legitimate interest. Your data is kept for the duration of your subscription to our newsletter. In order to carry out the processing mentioned above, the data collected is only accessible to the site administrator and IT service providers. In accordance with the regulations in force, you have the right to access, rectify, delete your data, post-mortem directives and may also request the limitation of the processing. You also have the right to exercise your rights and ask us about the processing of your personal data by contacting [email protected] If, after contacting us, you feel that your rights are not being respected, you can submit a complaint to the competent supervisory authority. To find out more about the management of your data and your rights, please refer to the site's personal data and tracker charter.