Skip to content

A kenőanyagoknak előnyt kell szerezniük a technológiai változásokkal szemben, alkalmazkodniuk kell a nemzetközi normákhoz, és meg kell felelniük az iparági követelményeknek. Hogy mindennek megfeleljen, a TotalEnergies Csoport erős partneri viszonyt épített fel több nemzetközi gyártóval; köztük:

logo.jpg

CITROËN

A TotalEnergies Csoport és a francia CITROËN autógyártó cég kapcsolata valóban történelmi időkre nyúlik vissza. A TotalEnergies Csoport 1968-ban kezdett kenőanyagot fejleszteni a CITROËN DS számára, amely a gyújtással kapcsolatos nehézségeket és a szennyeződések okozta problémákat volt hivatott megoldani. A több mint 40 éve tartó együttműködő csapatmunka eredménye a kiváló minőségű kenőanyag gyártás és a páratlan pályaeredmények az motorsportban. A két vállalat partnersége mára ipari és globális szintre emelkedett, és a motorsport mellett a technológiára, a kereskedelemre és a képzésekre is kiterjed.

PEUGEOT

A TotalEnergies Csoport és a PEUGEOT vállalat 1995 óta partnerek, kölcsönös bizalmukat nemrégiben partneri megállapodásaik megújításával erősítették meg. Ez egyáltalán nem volt meglepetés, ugyanis a TotalEnergies kenőanyag-márka az egyetlen, amelyet a francia autóipari cég valamennyi modelljét illetően jóváhagyott. Miért? Mert céljaink azonosak. A TotalEnergies Csoport és a PEUGEOT kutatói a jövő kenőanyagainak fejlesztésén dolgoznak: olajok, amelyek egyre nagyobb üzemanyag-hatékonyságot biztosítanak, miközben egyre kíméletesebbek a környezethez.

MAZDA

A TotalEnergies Csoport 2003 óta a Mazda Motor Corporation európai partnere a kenőanyagok területén. A MAZDA járművek számára együtt fejlesztették ki a MAZDA Original Oil  termékcsaládot. Az olajok minden modell esetében teljesítik a minőségre és a szavatossági időre vonatkozó követelményeket. A termékeket emellett speciálisan a MAZDA SKYACTIV nevű új, áttörő technológiája számára fejlesztették.

KIA

A koreai autóipari cég, a KIA Motors Corporation és a TotalEnergies Csoport 2011-ben kötött öt éves nemzetközi együttműködésről szóló szerződést, melyet 2017-ben megújított és már Európában is kiterjed. A TotalEnergies Csoport a KIA ajánlott partnere lett a kenőanyagok valamennyi értékesítés utáni szolgáltatási hálózaton keresztüli értékesítése területén a meghatározott országokban. A TotalEnergies Csoport emellett a motorolajok legfőbb beszállítója a KIA és a HYUNDAI gyárakban történő első feltöltés során az egész világon.

Great Wall Motors

2012 februárjában a TotalEnergies Csoport nemzetközi megállapodást írt alá a kínai GREAT WALL MOTORS vállalattal. A GREAT WALL MOTORS hivatalos, ajánlott partnere annak legfontosabb piacain. A partnerek hangsúlyt fektetnek a szakmaiság, a professzionalitás és az ügyfélközpontúság alapértékeire. A partnerek két közös cél elérésén dolgoznak: mindkét vállalat piaci részesedésének növelése a kínai piacon, valamint jelenlétük erősítése a globális piacon, illetve együttműködés olyan kiváló minőségű termékek és szolgáltatások fejlesztése terén, amelyek valamennyi autós igényeit maximálisan kielégítik.

DAF

A DAF vállalattal való kapcsolat az első futóműolaj szállításokkal kezdődött Fina Netherlandstól, a '90-es évek elején. A holland gyártóval létrejött műszaki-kereskedelmi kapcsolat segített hozzá, hogy az első számú beszállítókká váljunk az első töltéshez, illetve, hogy a DAF vállalat európai programjában a szervizhálózat fő kenőanyag beszállítójává lépjünk elő (Genuine After Market Lubricant). 

ZF

A TotalEnergies Csoport és a német ZF autóforgalmazó 2007-ben kezdte meg az intenzív használatban lévő manuális váltókhoz megfelelő magas minőségű kenőanyag fejlesztését. Termékünket a ZF vállalat 2010-ben 540 000 km-es olajcsere intervallumra hagyta jóvá. Jelenleg az első feltöltéshez választott hivatalos beszállító, illetve a szervizeléshez kiválasztott beszállító vagyunk.

Scania

A TotalEnergies Csoport és a svéd SCANIA autógyártó vállalat olyan kenőanyagok fejlesztésén dolgozik, amelyeket kifejezetten teherautók és autóbuszok számára terveztek.

Renault Trucks

A TotalEnergies Csoport és a francia RENAULT TRUCKS közötti együttműködés 1979-ben kezdődött, a Renault Trucks Oils (RTO) termékcsalád fejlesztésével. A cégek 2016 januárjáig hosszabbították meg a közöttük létrejött partneri szerződést. A szerződés valamennyi olyan kapcsolt szervezetre vonatkozik, ahol a RENAULT TRUCKS és a TotalEnergies Csoport kereskedelmi tevékenységet folytat.

CLAAS

A TotalEnergies Csoport és a német CLAAS mezőgazdasági gépgyártó 2005 óta áll kapcsolatban, az ELF és a Renault Agriculture vállalatok között megkezdett partnerséget folytatva. Négyéves sikeres együttműködést követően 2009-ben a CLAAS és a TotalEnergies megújította partnerségről szóló szerződését. A mezőgazdasági gépek gyártása terén világelső CLAAS vállalat valamennyi karbantartási kézikönyvében a mi kenőanyag termékcsaládunkat ajánlja.

ELF logó

Az ELF márka fókuszában a teljesítmény áll. Szenvedélye úgy nyilvánul meg, hogy a márka immár tíz éve a motorsport részese, és történelmi múltú kapcsolatot ápol több nemzetközi gyártóval és kutatócsoporttal, többek között az alábbiakkal:

RENAULT

Az ELF 1968 óta fejleszt termékeket a RENAULT megrendelésére, és két olyan csoporttal is rendelkezik, amelyek tagjai kizárólag a partner számára végzett kutatással és fejlesztéssel foglalkoznak.  Ez azt jelenti, hogy az ELF jóváhagyott kenőanyagai a RENAULT vállalat elosztóhálózatainak többségében kaphatók, szerte a világon. Az egyik csoport székhelye a CRES (az ELF kutatóközpontja Solaize-ben, Franciaországban). A másik telefonon folyamatosan elérhető a versenypályákon, a Grand Prix és külön tesztelési műveletek során. Mindkét csoport rendkívül magas szintű tanulmányokat és elemzéseket folytat, amelyek a győzelemhez vezető technikai/műszaki megoldások zálogai.

Innovatív és kreatív műszaki/technikai partnerségünk terméke a RENAULT váltók számára készült élettartamra szóló váltóolaj termékcsalád, illetve az üzemanyag-takarékos motorolajok. Mérnökeink és kutatólaboratóriumainkban dolgozó csoportjaink folyamatos kapcsolatban állnak egymással. Ezt a RENAULT és ELF vállalatokkal megosztott know-how-t minden esetben a motorsport által felszínre hozott kihívások ösztönzik, ezáltal lehetővé téve számunkra, hogy közösen határozzuk meg az új meghajtási módok műszaki/technikai követelményeit.

DACIA

A RENAULT társaság egyik márkája, a DACIA kizárólag ELF kenőanyagokat ajánl. Az ELF és a DACIA a járművek teljesítményének tökéletesítésén dolgozik. A Logan, Sandero, Duster és Lodgy márkákhoz szintén ELF kenőanyagokat ajánlanak, így azok mind élvezhetik az ELF technológiák jól ismert megbízhatóságát.

KAWASAKI

Az ELF és a KAWASAKI motorkerékpárokhoz megfelelő kenőanyagok fejlesztésén dolgozik, miközben a KAWASAKI hivatalosan az ELF márkát ajánlja.

NISSAN

Az ELF és a NISSAN egyaránt partner az ipar és a kutatás területén, technológiai innovációkon dolgoznak. A Nissan Genuine Oils összetételének köszönhetően egyedülálló Európában: az ELF tervezte, a Nissan minősítette. 2012-ben az ELF és a Nissan kibővítette európai, értékesítés utáni partnerségét. A Nissan Genuine Oils olajoknak köszönhetően Nissan járműve hosszú távon is a legkiválóbb teljesítményt nyújtja.

NISSAN Genuine Oil az ELF-től

A Nissan motorolajat a Nissan Japán vállalat hagyta jóvá és ajánlja valamennyi benzin- és dízelmotorjához. A Nissan Genuine Oils rendkívül magas minőségű termékeket foglal magában, amelyeket a Nissan járművek igényei szerint terveztek. Optimális viszkozitásuk csökkenti a súrlódást indításkor, illetve az alacsony hőmérséklet melletti kopást, amivel lehetővé teszi a sofőr számára, hogy a legkiválóbb teljesítményt élvezhesse, miközben járművének élettartama jelentősen meghosszabbodik.

Regisztráljon hírleveleinkért TotalEnergies!

És értesüljön a legérdekesebb hírekről a TotalEnergies világából

JOGI NYILATKOZAT

Szeretnék feliratkozni a Hírlevélre, és igazolom, hogy megismerkedtem az Adatvédelmi szabályzattal. A Hírlevélről bármikor leiratkozhat itt vagy a megküldött hírlevélben található linken keresztül.