Skip to content

A hatalmas sebességgel fejlődő motorsport világában a TotalEnergies kulcsszerepet játszik! Az autóipari fogyasztók számára fejlesztett termékek végső próbáját a versenyek jelentik, így a TotalEnergies a motorsportokban is aktív szerepet tölt be. Kiváló minőségű termékeket és szolgáltatásokat szállítunk versenyző csapatoknak és szervezőiknek. Azzal, hogy know-howunkat a sofőrök rendelkezésére bocsátjuk, optimális védelmet, megbízhatóságot és teljesítményt biztosítunk motorjaik számára. A kutatás és fejlesztés terén tanúsított igyekezetünk, ily módon kövezi ki a siker útját a versenypályákon!

logo.jpg

Forma-1

A TotalEnergies Csoport büszke, hogy a Forma-1 innováció elismert kezdeményezőjeként elfoglalt pozíciójának megóvására irányuló törekvéseinek részese. A TOTAL bevonása a F1 versenyekbe igazolja az iránti elszántságunkat, hogy még hatékonyabb és hatásosabb termékeket alkossunk. 
Az üzemanyagok és kenőanyagok kutatásán és fejlesztésén dolgozó munkacsoportjaink mindent megtesznek, hogy egy egész körrel maguk mögött hagyják versenytársaikat.
Rali világbajnokság 

A Citroën-Total csapata 2011-ben hetedik alkalommal szerezte meg a Világgyártó (World Manufacturers) címet, miközben Sébastien Loeb és Daniel Elena kettőse nyolcadik alkalommal lett világbajnok. A TotalEnergies Csoport egyrészt biztosítja a motorolajat, a váltóolajat és a hidraulikus rendszerbe való folyadékot, másrészt a tapasztalt kísérő személyzetet is.

Mérnökeink számos követelménynek felelnek meg egy olyan kenőanyag fejlesztése során, amely mindössze néhány mikrométer vastagságú olajfilmréteget képez, mindazonáltal a súrlódást oly módon csökkenti, hogy a motor teljesítménye tökéletes marad. Csapatunk gyakran végez mintaelemzést, annak biztosítása érdekében, hogy a WRC versenyeken részt vevő Citroën DS3 autók minden esetben a legtöbbet hozzák ki kenőanyagainkból, legyenek akár Ciprus perzselő melegében vagy Svédország fagyos környezetében. Annak ellenére, hogy minden ralin mindössze egyetlen motor részvételét engedélyezik, a TotalEnergies Csoportt által szállított világszínvonalú termékek minden körülmény mellett a siker kulcsai a Citroën-Total csapat számára.

Dakar-rali

A TotalEnergies Csoport a legendás, élvonalbeli motorsport-esemény, a Dakar-rali jelentős partnerévé vált. Az esemény valóban nemzetközivé lett.

A TotalEnergies Csoport jóval az üzemanyagszállítás határain túlnyúló támogatást nyújt az emberek és a sport számára is hihetetlen kalandot jelentő, felfedezésekben, találkozásokban és felejthetetlen pillanatokban gazdag eseményhez.

ELF a motorsport

ELF logó

Az ELF 1967 óta kinyilvánítja a versenyek és a motorsportok iránti érdeklődését és szenvedélyét. A TotalEnergies Csoport immár több évtizede közeli kapcsolatot ápol a világ legjobb motor- és váltóműgyártóival. Komoly erőfeszítéseket teszünk a csúcsminőségű berendezések kutatása és fejlesztése terén, hogy személyre szabott, versenyekhez tervezett olajokat és kenőanyagokat szállíthassunk megrendelőinknek, az alábbi prioritást folyamatosan szem előtt tartva: Teljesítmény!

A World Superbike, a MotoGP, a Renault World Series és a kitartásról szóló, World Endurance versenyző csapataival kialakított partneri kapcsolatainknak köszönhetően az ELF világszerte elismertséget szerzett a legtekintélyesebb autóversenyeken. A színeinkben versenyzők által elért számos győzelem tette a versenyekre szánt termékek gyártói között az elsővé az ELF vállalatot a motorsport világában.

Renault World Series

Az átlagosan több mint 100 000 nézőt vonzó eseményen a fiatal versenyzők négy nemzetközi kategóriában (Formula Renault 3.5 Series, Eurocup Mégane Trophy, Eurocup Formula Renault 2.0 a Eurocup Clio) küzdenek a győzelemért. A legmagasabb szintű motorsport versenyeken akarnak karriert csinálni. 

Az ELF hosszú évek óta együttműködik a Renault Sport Technologies-zal, és valamennyi műszaki, sport és kereskedelmi szinten rendkívül szoros viszonyt alakított ki, többek között mint a kenőanyagok hivatalos szállítója valamennyi jármű számára. A versenyprogram nemzetközi előkészítésének sokrétűsége, minősége és a válogatott, legendás pályahelyszínek miatt egyedülálló, ami a Renault vállalat és az ELF márka szakértelme legjobbjának és motorsport iránti hosszan tartó érdeklődésének vonzó példáját alkotja. Mindez egyedülálló alkalmat kínál a versenyek, és annak megtekintésére, ami a versenypályák kulisszái mögött történik.

MotoGP / World Superbike 

A motorkerékpár világában az ELF a csúcsteljesítméby szinonimája. Ezért is van az, hogy olyan nemzetközi gyártók, mint a HONDA és a KAWASAKI, illetve pl. a LCR HONDA csapata hosszú évek óta az ELF termékeire és szponzorálására bízza magát a legfontosabb motorkerékpár versenyeken és futamokon, különösen, amikor a MotoGP-ről és a World Superbike, valamint a Grand Prix világbajnokságokról van szó.

A MotoGP versenyeken a világ legjobb motorkerékpárosai mérik össze erejüket. 1000 cm3-es négyütemű gépeken versenyeznek. A MotoGP a márciustól novemberig megrendezett 18 Grand Prix verseny csúcsa.

A Superbike világbajnokság hazája az Egyesült Államok, és sorozatgyártással előállított, kereskedelmi forgalomban kapható gépekből továbbfejlesztett motorkerékpárokkal vesznek részt rajta. A XX. század '80-as éveiben ebben az osztályban indult Eddie Lawson, Wayne Rainey és Kevin Schwantz, akik még 500 cm3-as motorokkal lettek világbajnokok. A gyártó kezdeményezésére rendezték meg az első Superbike világbajnokságot 1988-ban. Az elmúlt 20 évben a Superbike a kör számos csillagát koronázta meg, közöttük Carl Fogartyt, Scott Russellt, John Kocinskit, Colin Edwards-t, Troy Baylisst és Ben Spiest.

2012-ben egy még szilárdabb partneri kapcsolat alakult ki, amely támogatja a Kawasaki KRT hivatalos csapatait a WSBK és a WSS Delta Fin versenyein, a Pedercini csapatot a WSBK és a SSST1000 versenyein, nem beszélve az SRC csapatról az Endurance és a FSBK versenyein.

LRC Honda

2009 óta az ELF a Lucio Cecchinello vezette LCR Honda csapatának elkötelezettje a MotoGP futamokon, amely a motorkerékpár-versenyek külön kategóriáját jelenti a versenypályákon. Az említett futamokon használt speciális motorokat a Honda vállalat mérnökei fejlesztették ki, az ELF verseny-üzemanyag és adalékanyag osztálya csapatának technológiai hozzájárulása mellett.

Marc VDS

A MotoGP versenyek részeként a TotalEnergies Motorsports szponzorálja a Marc VDS csapatát a Moto2, a MotoGP kategória "előfutamának" számító versenyen. Annak ellenére, hogy ebben az új versenykategóriában mindössze két éve versenyeznek, minden alkalommal nagy számú motorost vonz, miközben lélegzeteállító látvánnyal kecsegtet.

Regisztráljon hírleveleinkért TotalEnergies!

És értesüljön a legérdekesebb hírekről a TotalEnergies világából

JOGI NYILATKOZAT

Szeretnék feliratkozni a Hírlevélre, és igazolom, hogy megismerkedtem az Adatvédelmi szabályzattal. A Hírlevélről bármikor leiratkozhat itt vagy a megküldött hírlevélben található linken keresztül.