Skip to content

A motorolajaink tesztje 2022: recenzió, összehasonlítás, tapasztalatok

Ön milyen motorolajat választ az autójába? Nézze meg a független szervezetek összehasonlító tesztjeinek eredményeit és a vevői értékeléseket. Hogyan szerepeltek a TotalEnergies kenőolajai?

Egy vevő motorolajat válogat a boltban

Magyarországon a SAE 5W-40 és 5W-30 viszkozitási osztályú olajok a legnépszerűbbek (ez szabvány határozza meg az olaj folyósságát az alacsony és a magas hőmérsékleteken). Most tehát ezekre a viszkozitási osztályú kenőanyagokra összpontosítunk.

Lássuk, hogyan szerepeltek a képviselőink, vagyis a Quartz 9000 Energy és a Quartz Ineo más márkákkal, vagyis a Castrol, Liqui Moly, Mobil, Motul, Petronas, Ravenol, Repsol, Shell, Valvoline és egyéb márkákkal összehasonlítva.

A Quartz 9000 5W-40 viszkozitási osztályú olajok recenziója

Németországi teszt: aranymedál

A németországi MeisterBob.de portál 25 motorolajat elemzett. Az abszolút győztesnek és az általánosságban a legjobb motorolajnak a Quartz 9000 Energy 5W-40 kenőolajat választották.

A szerzők figyelmeztettek arra, hogy a vásárláskor elsősorban a viszkozitási tartományra, a dízel vagy benzin üzemű motorokban történő használatra, a FAP-szűrő meglétére, az OEM specifikációra, az olaj minőségére és mennyiségére figyeljünk oda. A magasabb ár ugyanakkor nem feltétlenül jelent jobb választást.

A Quartz 9000 motorolaj címkéje

„Quartz 9000 Energy motorolaj kiváló a sportosan vezető autósoknak. Tisztán tartja a motort, és meghosszabbítja az élettartamát. Nem alkalmas a részecskeszűrővel szerelt típusokba.“

 

Franciaországi teszt: 2022 legjobb motorolaja

A francia Meilleurtest.fr szerver a hat legjobb motorolaj tesztjét tette közzé. A Quartz 9000 Energy 5W-40 minősült a legjobb motorolajnak a tíz pontos teszten elért nyolc pontjával.

„A Quartz 9000 kiváló választás a motor optimális tisztasága érdekében. Használható benzin és dízel motorokban egyaránt. Ezt a motorolajat a részecskeszűrővel nem rendelkező kishaszon gépjárművekre és furgonokra is fejlesztették.“

 

Csehországi összehasonlítás: a legjobbaknak járó helyezés

A csehországi PortálŘidiče.cz független tesztelők portálja a Quartz 9000 5W-40 motorolajat az öt legjobban ajánlott motorolaj közé választotta.

„A felhasználók elsősorban a kiváló tulajdonságait értékelték a szélsőséges hőmérsékletekben. Nem árt neki sem a hideg időjárásban a hidegindítás, sem a párás nyári napok. Nagy előnye a kiváló ára, amely meghízható teljesítménnyel párosul. Ez teszi hatékonyabbá nagyobb terheléskor. A fogyasztók dicsérték még a hosszú élettartamát és az árát.“

A Quartz 9000 Energy 5W-40 motorolajunk a legjobbak között helyezkedett el a Rankito.cz honlapon megjelent tesztben is. A recenziók kiváló tulajdonságokkal jellemzik az alacsony és a magas hőmérsékleteken egyaránt, és kiemelik még a rendkívül kedvező árát.

„Ez egy tisztességes, tiszta szintetikus olaj, amely garantálja a rendkívüli stabilitást. Rendkívül bevált a hidegindítás során alacsony hőmérsékleteken is. Ugyanilyen jó tulajdonságokkal rendelkezik nyáron is, amikor a hőmérő higanyszála szinte az elviselhetetlen magasságokba kúszik.“

 

Hogyan nyilatkoznak a vevők?

A Quartz 9000 5W-40 közkedveltségét erősítik a vevői recenziók is a független termékösszehasonlításokban. A Heureka.cz portálon összesen 600 értékelés található 96%-os pontátlaggal. Ugyanilyen lelkesen értékeli a Zboží.cz portál 100 vásárlója is.

Alább néhány véleményt válogattunk össze a Quartz 9000 5W-40 motorolajról:

  • „Bevált, évek óta használt motorolaj.”
  • „Bevált minőség kedvező áron.“
  • „Olcsóbb a konkurenciánál, de azonos minőségű jobb iszapelnyelési tulajdonoságokkal a motorban.“
  • „Minőségi olaj jó áron.“
  • „Előnyös árú prémium olaj.“
  • „Már több éve vásárolom ezt az olajat, több százezer kilométerrel a hátam mögött minden rendben működik.“
  • „Bevált minőség értelmes áron. Megfelel minden szabványnak.“
  • „Már nem kell más – sok éve használom, és bevált, megéri...“

A Quartz Ineo 5W-30 viszkozitási osztályú olajok recenziója

Lengyelországi teszt: Ezüst medál

A lengyel SwiatMotoryzacji.com portál nyolc terméket tesztelt a 5W-30 viszkozitási osztályban. A Quartz Ineo ECS 5W-30 a második helyen végzett.

„A Quartz Ineo ECS 5W-30 egy szintetikus kenőolaj egyedülálló adalékcsomaggal, amely óvja a motort a kopástól és eltávolítja a maradék szennyeződést, illetve megakadályozza az iszap leülepedését. Ez az olaj egyaránt alkalmas a benzin és a dízel motorokba, ideértve a részecskeszűrős vagy SCR katalizátoros motorokat is. Különösen a Peugeot és a Citroën márkákba ajánlott.“

A Quartz Ineo motorolaj címkéje

Németországi tesztek: három bronz medál

A Quartz Ineo motorolaj család a következő német honlapokon a harmadik helyezéseket érték el: 10toptest.de, Vergleich.org, Garagen-Rostock.de.

„A Quartz Ineo Longlife 5W-30 és 0W-30 motorolaj gyártó a szilárd részecskeszűrő hatásfokának javulását hirdeti. Ezt a tesztek igazolták, bár a különbség más azonos árkategóriájú olajokkal szemben nem volt számottevő. A motorolajnak szinte nincs gyenge pontja, és érdekes az ára is,“ hangsúlyozta az első fenti honlap.

A másik honlap a Quartz Ineo ECS 5W-30 motorolajat az ára miatt tartja jó választásnak. Az utolsó fent említett weblap Quartz Ineo MC3 5W-30 termékváltozatot az alacsony ára, a FAP-szűrős és SCR katalizátoros motorokba való alkalmazását, valamint a hosszú csereperiódust emeli ki. Emellett hangsúlyozza az alacsony foszfor és kéntartalmat.

 

Hogyan nyilatkoznak a vevők?

A Quartz Ineo motorolaj családot a vevők is rendkívül pozitívan értékelik a termékösszehasonlításokban. Heureka.cz például az ECS 5W-30 változatnál csaknem 1000 értékelésből a pontátlagot 97%-ra hozza. A Zboží.cz 114 értékelésből 94%-os termékeredményről számolt be.

Most pedig következzen néhány vevői vélemény a Quartz Ineo ECS-ről:

  • „Egyszerűen minőségi olaj. Csendes üzemű motor, alacsony fogyasztás. Nem drága.“
  • „Kiváló viszkozitás, hosszú ideje használom a Peugeot autómban, kiváló az ára.“
  • „Minőségi motorolaj a részecskeszűrős motorba.“
  • „A motor járása sima és csendes. Hiszen ez egy könnyen futó olaj. Már kilenc éve ezt a terméket használom.“
  • „Alacsony kéntartalmú... Én ezt ne veszem észre, de a katalizátor igen :-)“
  • „Csendes üzem, azonnali fogyasztáscsökkenés, csak ajánlani tudom.“
  • „Minőségi motorolaj a nagy teljesítményű modern dízelekbe a magasabb olajcsere periódusra (30 000 km-ig).“

Összegzés és ajánlás

Ahogy minden véleményt és listát is, az olajteszteket is óvatosan kell kezelnünk. Az eredmények mindig a kiválasztott termékek elemzési módszereitől, megfigyelt paramétereitől is függenek. Örülünk, hogy a Quartz motorolajok rendszeresen a legjobb jelöléseket és recenziókat kapják a vevői értékelésekben. Ha Önnek is van tapasztalata a kenőanyagainkkal, vagy kíváncsi valamire, írjon nekünk, örömmel várjuk.

Ha motorolajat választ, mindig tartsa be a járművek gyártói ajánlásait. De kérhet tanácsot a professzionális autószervizekben is. Az autójába, motorjába vagy más közlekedési eszközébe illő megfelelő motorolajat megtalálhatja a Kenési terv LubAdvisor alkalmazásban. A kenőanyagok és motorolajok megvásárolhatók a gépjármű olaj forgalmazóinktól.

 

Kiadás dátuma: 2022.04.22.

Regisztráljon hírleveleinkért TotalEnergies!

És értesüljön a legérdekesebb hírekről a TotalEnergies világából

JOGI NYILATKOZAT

Szeretnék feliratkozni a Hírlevélre, és igazolom, hogy megismerkedtem az Adatvédelmi szabályzattal. A Hírlevélről bármikor leiratkozhat itt vagy a megküldött hírlevélben található linken keresztül.