Skip to content

A motorolajaink tesztje 2022: recenzió, összehasonlítás, tapasztalatok

Ön milyen motorolajat választ az autójába? Nézze meg a független szervezetek összehasonlító tesztjeinek eredményeit és a vevői értékeléseket. Hogyan szerepeltek a TotalEnergies kenőolajai?

Egy vevő motorolajat válogat a boltban

Magyarországon a SAE 5W-40 és 5W-30 viszkozitási osztályú olajok a legnépszerűbbek (ez szabvány határozza meg az olaj folyósságát az alacsony és a magas hőmérsékleteken). Most tehát ezekre a viszkozitási osztályú kenőanyagokra összpontosítunk.

Lássuk, hogyan szerepeltek a képviselőink, vagyis a Quartz 9000 Energy és a Quartz Ineo más márkákkal, vagyis a Castrol, Liqui Moly, Mobil, Motul, Petronas, Ravenol, Repsol, Shell, Valvoline és egyéb márkákkal összehasonlítva.

A Quartz 9000 5W-40 viszkozitási osztályú olajok recenziója

Németországi teszt: aranymedál

A németországi MeisterBob.de portál 25 motorolajat elemzett. Az abszolút győztesnek és az általánosságban a legjobb motorolajnak a Quartz 9000 Energy 5W-40 kenőolajat választották.

A szerzők figyelmeztettek arra, hogy a vásárláskor elsősorban a viszkozitási tartományra, a dízel vagy benzin üzemű motorokban történő használatra, a FAP-szűrő meglétére, az OEM specifikációra, az olaj minőségére és mennyiségére figyeljünk oda. A magasabb ár ugyanakkor nem feltétlenül jelent jobb választást.

A Quartz 9000 motorolaj címkéje

„Quartz 9000 Energy motorolaj kiváló a sportosan vezető autósoknak. Tisztán tartja a motort, és meghosszabbítja az élettartamát. Nem alkalmas a részecskeszűrővel szerelt típusokba.“

 

Franciaországi teszt: 2022 legjobb motorolaja

A francia Meilleurtest.fr szerver a hat legjobb motorolaj tesztjét tette közzé. A Quartz 9000 Energy 5W-40 minősült a legjobb motorolajnak a tíz pontos teszten elért nyolc pontjával.

„A Quartz 9000 kiváló választás a motor optimális tisztasága érdekében. Használható benzin és dízel motorokban egyaránt. Ezt a motorolajat a részecskeszűrővel nem rendelkező kishaszon gépjárművekre és furgonokra is fejlesztették.“

 

Csehországi összehasonlítás: a legjobbaknak járó helyezés

A csehországi PortálŘidiče.cz független tesztelők portálja a Quartz 9000 5W-40 motorolajat az öt legjobban ajánlott motorolaj közé választotta.

„A felhasználók elsősorban a kiváló tulajdonságait értékelték a szélsőséges hőmérsékletekben. Nem árt neki sem a hideg időjárásban a hidegindítás, sem a párás nyári napok. Nagy előnye a kiváló ára, amely meghízható teljesítménnyel párosul. Ez teszi hatékonyabbá nagyobb terheléskor. A fogyasztók dicsérték még a hosszú élettartamát és az árát.“

A Quartz 9000 Energy 5W-40 motorolajunk a legjobbak között helyezkedett el a Rankito.cz honlapon megjelent tesztben is. A recenziók kiváló tulajdonságokkal jellemzik az alacsony és a magas hőmérsékleteken egyaránt, és kiemelik még a rendkívül kedvező árát.

„Ez egy tisztességes, tiszta szintetikus olaj, amely garantálja a rendkívüli stabilitást. Rendkívül bevált a hidegindítás során alacsony hőmérsékleteken is. Ugyanilyen jó tulajdonságokkal rendelkezik nyáron is, amikor a hőmérő higanyszála szinte az elviselhetetlen magasságokba kúszik.“

 

Hogyan nyilatkoznak a vevők?

A Quartz 9000 5W-40 közkedveltségét erősítik a vevői recenziók is a független termékösszehasonlításokban. A Heureka.cz portálon összesen 600 értékelés található 96%-os pontátlaggal. Ugyanilyen lelkesen értékeli a Zboží.cz portál 100 vásárlója is.

Alább néhány véleményt válogattunk össze a Quartz 9000 5W-40 motorolajról:

 • „Bevált, évek óta használt motorolaj.”
 • „Bevált minőség kedvező áron.“
 • „Olcsóbb a konkurenciánál, de azonos minőségű jobb iszapelnyelési tulajdonoságokkal a motorban.“
 • „Minőségi olaj jó áron.“
 • „Előnyös árú prémium olaj.“
 • „Már több éve vásárolom ezt az olajat, több százezer kilométerrel a hátam mögött minden rendben működik.“
 • „Bevált minőség értelmes áron. Megfelel minden szabványnak.“
 • „Már nem kell más – sok éve használom, és bevált, megéri...“

A Quartz Ineo 5W-30 viszkozitási osztályú olajok recenziója

Lengyelországi teszt: Ezüst medál

A lengyel SwiatMotoryzacji.com portál nyolc terméket tesztelt a 5W-30 viszkozitási osztályban. A Quartz Ineo ECS 5W-30 a második helyen végzett.

„A Quartz Ineo ECS 5W-30 egy szintetikus kenőolaj egyedülálló adalékcsomaggal, amely óvja a motort a kopástól és eltávolítja a maradék szennyeződést, illetve megakadályozza az iszap leülepedését. Ez az olaj egyaránt alkalmas a benzin és a dízel motorokba, ideértve a részecskeszűrős vagy SCR katalizátoros motorokat is. Különösen a Peugeot és a Citroën márkákba ajánlott.“

A Quartz Ineo motorolaj címkéje

Németországi tesztek: három bronz medál

A Quartz Ineo motorolaj család a következő német honlapokon a harmadik helyezéseket érték el: 10toptest.de, Vergleich.org, Garagen-Rostock.de.

„A Quartz Ineo Longlife 5W-30 és 0W-30 motorolaj gyártó a szilárd részecskeszűrő hatásfokának javulását hirdeti. Ezt a tesztek igazolták, bár a különbség más azonos árkategóriájú olajokkal szemben nem volt számottevő. A motorolajnak szinte nincs gyenge pontja, és érdekes az ára is,“ hangsúlyozta az első fenti honlap.

A másik honlap a Quartz Ineo ECS 5W-30 motorolajat az ára miatt tartja jó választásnak. Az utolsó fent említett weblap Quartz Ineo MC3 5W-30 termékváltozatot az alacsony ára, a FAP-szűrős és SCR katalizátoros motorokba való alkalmazását, valamint a hosszú csereperiódust emeli ki. Emellett hangsúlyozza az alacsony foszfor és kéntartalmat.

 

Hogyan nyilatkoznak a vevők?

A Quartz Ineo motorolaj családot a vevők is rendkívül pozitívan értékelik a termékösszehasonlításokban. Heureka.cz például az ECS 5W-30 változatnál csaknem 1000 értékelésből a pontátlagot 97%-ra hozza. A Zboží.cz 114 értékelésből 94%-os termékeredményről számolt be.

Most pedig következzen néhány vevői vélemény a Quartz Ineo ECS-ről:

 • „Egyszerűen minőségi olaj. Csendes üzemű motor, alacsony fogyasztás. Nem drága.“
 • „Kiváló viszkozitás, hosszú ideje használom a Peugeot autómban, kiváló az ára.“
 • „Minőségi motorolaj a részecskeszűrős motorba.“
 • „A motor járása sima és csendes. Hiszen ez egy könnyen futó olaj. Már kilenc éve ezt a terméket használom.“
 • „Alacsony kéntartalmú... Én ezt ne veszem észre, de a katalizátor igen :-)“
 • „Csendes üzem, azonnali fogyasztáscsökkenés, csak ajánlani tudom.“
 • „Minőségi motorolaj a nagy teljesítményű modern dízelekbe a magasabb olajcsere periódusra (30 000 km-ig).“

Összegzés és ajánlás

Ahogy minden véleményt és listát is, az olajteszteket is óvatosan kell kezelnünk. Az eredmények mindig a kiválasztott termékek elemzési módszereitől, megfigyelt paramétereitől is függenek. Örülünk, hogy a Quartz motorolajok rendszeresen a legjobb jelöléseket és recenziókat kapják a vevői értékelésekben. Ha Önnek is van tapasztalata a kenőanyagainkkal, vagy kíváncsi valamire, írjon nekünk, örömmel várjuk.

Ha motorolajat választ, mindig tartsa be a járművek gyártói ajánlásait. De kérhet tanácsot a professzionális autószervizekben is. Az autójába, motorjába vagy más közlekedési eszközébe illő megfelelő motorolajat megtalálhatja a Kenési terv LubAdvisor alkalmazásban. A kenőanyagok és motorolajok megvásárolhatók a gépjármű olaj forgalmazóinktól.

 

Kiadás dátuma: 2022.04.22.

Megosztás a FacebookonMegosztás a Facebookon

Regisztráljon hírleveleinkért TotalEnergies!

És értesüljön a legérdekesebb hírekről a TotalEnergies világából

JOGI NYILATKOZAT

Az adatvédelmi irányelvekkel kapcsolatos minden információt megtalálhat a Jogi impresszum és Cookie szabályzat oldalon.

As part of the website and in accordance with the regulations on the protection of personal data, TotalEnergies, as data controller, processes your personal data such as your email address for the purpose of sending you our newsletter on the basis of our legitimate interest. Your data is kept for the duration of your subscription to our newsletter. In order to carry out the processing mentioned above, the data collected is only accessible to the site administrator and IT service providers. In accordance with the regulations in force, you have the right to access, rectify, delete your data, post-mortem directives and may also request the limitation of the processing. You also have the right to exercise your rights and ask us about the processing of your personal data by contacting [email protected] If, after contacting us, you feel that your rights are not being respected, you can submit a complaint to the competent supervisory authority. To find out more about the management of your data and your rights, please refer to the site's personal data and tracker charter.