Skip to content

VIDEÓ: 100%-ban megújuló energiaforrásból gyártott üzemanyag. Miből készül?

A sportautók legendás Le Mans-i 24 órás állóképességi versenye, amelyet 1923 óta minden évben megrendeznek Franciaországban, remek hírekkel érkezik a TotalEnergies jóvoltából.

A Le Mans-i boxban megújuló (Excellium Racing 100) üzemanyagot tankoló versenyautó

 

A 2022-es szezontól a versenyautókat a TotalEnergies új üzemanyaga fogja hajtani, amely környezetbarát – 100%-ban megújuló energiaforrásból gyártjuk.

Hogyan állítjuk elő az új üzemanyagot

Az „Excellium Racing 100“ néven kifejlesztett fenntartható versenyüzemanyagot bioetanol-alapon állítjuk elő, amely mezőgazdasági melléktermék – borkészítés maradékából, például borseprőből és szőlőtörkölyből készül. Ehhez az alapanyaghoz néhány lépés (ipari fermentáció, desztilláció, majd dehidratálás) után etanolból készült mellékterméket, etil-tercier butil-étert (Ethyl Tertio Butyl Ether) és további, a TotalEnergies által kifejlesztett Excellium technológiával nyert hatékony adalékanyagokat keverünk.

Az új üzemanyag tervezése és kifejlesztése kevesebb mint egy évig tartott.

Csökkentjük a CO2-kibocsátást

ŠA TotalEnergies környezetbarát üzemanyaga várhatóan a versenyautók CO2-kibocsátásának azonnali 65%-os csökkentését fogja eredményezni. Ezzel egyidejűleg a versenyüzemanyag megfelel a minőségére vonatkozó összes paraméternek, az autógyártók követelményeinek és a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) kritériumainak is.

Tekintse meg az új Excellium Racing 100 üzemanyagról készült videót:

 

„Célunk, hogy az energiaátalakítás vezető szereplőjévé váljunk, és 2050-re nulla nettó szén-dioxid-kibocsátást érjünk el” – nyilatkozta Patrick Pouyanné, a TotalEnergies elnök-vezérigazgatója.

„A TotalEnergies azáltal is támogatja az ügyfelei és partnerei fejlődését, hogy stratégiáját a motorsportban alkalmazza: fenntartható folyékony üzemanyagok, elektromos áram, akkumulátorok, hibridizáció, hidrogén... A fejlett bioüzemanyagoknak vitathatatlan szerepe van abban, hogy a közlekedési ágazat szén-dioxid-kibocsátása jelentősen csökkenjen. Mivel széleskörű energetikai vállalattá válunk, a versenypálya minden eddiginél nyitottabb laboratórium lesz a TotalEnergies számára."

A TotalEnergies 2018 óta a Le Mans-i 24 órás verseny szervezőjének partnere és hivatalos üzemanyag-beszállítója. Az új, 100%-ban megújuló üzemanyagot a Le Mans-i 24 órás versenyen és a FIA World Endurance Championship (WEC) világbajnokságon mutatjuk be.

Itt elolvashatja, hogy milyen további versenyeket és márkákat támogat a TotalEnergies az autósportban.

Regisztráljon hírleveleinkért TotalEnergies!

És értesüljön a legérdekesebb hírekről a TotalEnergies világából

JOGI NYILATKOZAT

Szeretnék feliratkozni a Hírlevélre, és igazolom, hogy megismerkedtem az Adatvédelmi szabályzattal. A Hírlevélről bármikor leiratkozhat itt vagy a megküldött hírlevélben található linken keresztül.