Skip to content

10 példa arra, hogyan javítják a Nevastane kenőanyagok az élelmiszerek minőségét és biztonságát

A hatékonyság, a kiváló minőség és a biztonságos használat ötvözése kulcsfontosságú az élelmiszergyártásban. Ipari olajaink és kenőanyagaink világszerte több mint 80 éve segítenek megbirkózni ezzel a kihívással, Magyarországon is.

Denise Novaes, Food Manager TotalEnergies

„Mivel több mint 160 országban vagyunk jelen, a Nevastane olajokat és kenőanyagokat bárhová el tudjuk juttatni" - magyarázza Denise Novaes, a TotalEnergies élelmiszeripari menedzsere.

 

Amikor az élelmiszeripari olajokról beszélünk, a legtöbb embernek valószínűleg a sütéshez vagy az ízesítéshez használt étolajok jutnak eszébe.

Cikkünkben természetesen megmaradunk a szakterületünknél - a műszaki olajoknál és kenőanyagoknál. A Nevastane termékek csökkentik az élelmiszeriparban használt gépek kopását, és lehetővé teszik a gyártósorok zavartalan működését még abban az esetben is, ha a kenőanyag véletlenül érintkezik az élelmiszerrel (NFS H1).

Mi mindenre jók a Nevastane termékek?

A Nevastan termékcsalád a TotalEnergiestől hidraulikus, hajtómű- és kompresszorolajokat, valamint lánckenő anyagokat tartalmaz. Olyan speciális termékeket is kínálunk, mint a cukoroldó, MPG-bázisú hűtőfolyadék és a fűtőolaj.

A termékpaletta kalcium-szulfonát komplexen, valamint alumínium és kalcium komplexen alapuló speciális kenőzsírokat is tartalmaz. A Nevastane spray-k pedig védelmet nyújtanak és kioldják a megakadt szerkezetű gépek alkatrészeit kihívást jelentő körülmények között is.

Az állati takarmányok szegmensében működő pelletprésekhez is teljeskörű megoldással rendelkezünk: a kalciumos ásványi komplex kenőanyagtól a szintetikus olajjal és a nagy gépgyártó cégek jóváhagyásával ellátott kalcium-szulfonát komplexig.

Eric Toussai, Field Engineer For Food Market TotalEnergies

„A Nevastane termékek segítségével meghosszabbíthatók az olajcsere-intervallumok, csökkenthető az energiafogyasztás, mérsékelhető a teljes üzemeltetési költség (TCO) és növelhető a termelés hatékonysága" - mondja Eric Toussai, a TotalEnergies élelmiszeripari piacáért felelős mérnöke.

Tudjon meg többet arról, hogyan javítjuk az élelmiszerbiztonságot

Ha egy hagyományos kenőanyag élelmiszerrel érintkezik, a szóban forgó élelmiszer nem értékesíthető.

Ezért fejlesztettük ki Nevastane élelmiszeripari olajokat és kenőanyagokat úgy, hogy minimalizáljuk a kontaminációs problémákat a HACCP-rendszer (Hazard Analysis and Critical Control Point - veszélyelemzés és kritikus ellenőrzési pontok) betartásával.

10 példa arra, hogy mi mindent teszünk az élelmiszerbiztonságért:

 

  1. NSF H1 - biztonságos az élelmiszerekkel való véletlen érintkezés
    A Nevastane termékek kizárólag olyan biztonságos anyagokat tartalmaznak, amelyeket az FDA 21 CFR 178.3570 szerint engedélyeztek és egészségre ártalmatlannak minősülnek, ha véletlenül érintkeznek az élelmiszerekkel. Ennek eredményeképpen bekerültünk az NSF H1 programba, amely megerősíti, hogy a Nevastane termékek a gyártósoron akkor is használhatók, ha véletlenszerűen érintkeznek az élelmiszerekkel. Véletlen érintkezés alatt a kenőanyag szivárgása legfeljebb 10 ppm, azaz legfeljebb 10 mg kenőanyag 1 kg előállított élelmiszerre.
     
  2. ISO 21469 tanúsítvány
    Az Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal (FDA) által végzett ellenőrzés másik eredménye az ISO 21469 tanúsítvány. Ez a legmagasabb szintű megerősítése annak, hogy a Nevastane termékek összetétele megfelel a szabványoknak. Az ezzel a tanúsítvánnyal rendelkező termékek bizonyítottan használhatók élelmiszerekkel való véletlen érintkezés esetében is.
     
  3. A gyártási folyamat rendszeres ellenőrzése
    Kenőanyag gyárunkat a Nemzeti Egészségügyi Alapítvány (NSF) képviselői is rendszeresen ellenőrzik, hogy a gyártási folyamat biztosan megfeleljen a szigorú élelmiszeripari előírásoknak.
     
  4. Kóser, halal
    A Nevastane gyártóüzemet a judaista és az iszlám felekezetek képviselői is látogatják. Ellenőrzik, hogy a gyártás a kóser és halal követelményeknek megfelelően történik-e. Ebben az esetben is megerősítést kapunk a megfelelő tanúsítványok formájában.
     
  5. 100%-ban vegán
    A Nevastane termékek teljesen vegánok, nem tartalmaznak állati eredetű anyagokat.
     
  6. GMO mentes
    A Nevastane termékek nem tartalmaznak genetikailag módosított anyagokat, azaz úgynevezett GMO-kat.
     
  7. Allergénmentes
    Termékeink gyártósori használata nem jelent veszélyt. Minden Nevastane termék allergénmentes és megfelel a 155/2013 cikkellyel módosított, 2011. október 25-i 1169/2011/EU európai parlamenti és tanácsi rendeletnek.
     
  8. A gépgyártók jóváhagyásával
    Szorosan együttműködünk az élelmiszeripari berendezések főbb gyártóival, akik jóváhagyják és megerősítik kenőanyagaink hatékonyságát.
     
  9. Különleges csomagolás
    A Nevastane csomagolása is rendelkezik élelmiszeripari engedéllyel. A zöld dizájn könnyen felismerhetővé teszi a termékeket, csökkentve a hibás alkalmazás kockázatát.
     
  10. Odafigyelünk a kenőanyagokra az állati takarmányok előállításánál is
    A pelletprések olajozása összefügg az általunk fogyasztott élelmiszerek minőségével. A kenőanyag természetes módon elhasználódik és „eltűnik“ az előállított pellettel együtt. A takarmánygyártás esetében bekerül a csomagolásba, majd a fogyasztó gyomrába. Azzal, hogy figyelünk az állati takarmányok előállítása során használt kenőanyagok minőségére, a saját egészségünkre is vigyázunk.

Hol gyártják a Nevastane termékeket?

Baisieux-ben, egy észak-franciaországi kisvárosban, a belga határ közelében található a TotalEnergies egyik leányvállalatának az Imperator nevű gyára. Évente 23 000 tonna kenőzsírt és kenőanyagot állít elő.

Itt készülnek a Nevastane márkanévvel forgalmazott termékeink.

Nézze meg az üzemben készült videónkat:

 

 

Fedezze fel a Nevastane termékcsaládot.

Termékkatalógusunk segítségével könnyedén kiválaszthatja a megfelelő olajokat és kenőanyagokat. Ha egy konkrét berendezéshez keres Nevastane terméket, használja a kenési tervet, vagy vegye fel velünk a kapcsolatot.

 

Kiadás dátuma: 2023. 10. 24.

 

Olvasson tovább:

Regisztráljon hírleveleinkért TotalEnergies!

És értesüljön a legérdekesebb hírekről a TotalEnergies világából

JOGI NYILATKOZAT

Szeretnék feliratkozni a Hírlevélre, és igazolom, hogy megismerkedtem az Adatvédelmi szabályzattal. A Hírlevélről bármikor leiratkozhat itt vagy a megküldött hírlevélben található linken keresztül.