Skip to content

Innovatív olajok minden motortípushoz. Mennyivel csökkentik a fogyasztást?

Akár belsőégésű motorral, hibriddel vagy teljesen elektromos járművel rendelkezik, minden járműnek szüksége van a megfelelő olajokra és folyadékokra. A Quartz termékek olyan technológiai megoldásokat kínálnak, amelyek segítenek csökkenteni az üzemanyag- és szervizköltségeket.

Három RobotQuartz robot fut el a háttérben álló autóktól

Ön milyen járművel jár? Mindenki számára van megfelelő megoldásunk:

  1. Belső égésű motorok
  2. Hibrid járművek
  3. Elektromos járművek

RobotQuartz

2010 óta a RobotQuartz a világ 80 országában képviseli a Quartz motorolaj-innovációt. A RobotQuartz jelenlegi, ötödik generációja új dizájnnal és a hajtástípustól függően három változatban kerül forgalomba: elektromos, hibrid és belsőégésű.

 

Olajok belső égésű motorok számára

A ma Magyarországon közlekedő autók túlnyomó többségét hagyományos dízel- vagy benzinüzemű belsőégésű motorok hajtják. Ezekhez elengedhetetlen kellék a motorolaj, amely biztosítja a motor optimális működését, megvédi az alkatrészeket a túlmelegedéstől, és megakadályozza a különböző lerakódások okozta károsodásokat.

A TotalEnergies a legmodernebb technológiával olyan olajokat állít elő, amelyek növelik a belsőégésű motorok élettartamát és csökkentik a szervizköltségeket. Kattintson ide, ha kíváncsi a Quartz-technológiák teljes listájára.

Age-Resistance technológia logója Az innováció egyik példája az Age-Resistance technológia, amely az ACEA OM 646-hoz képest akár 74%-kal csökkenti a motor mechanikai kopását és 18%-kal a lerakódásokat. Hogyan működik? Tudjon meg többet a videóból:

 

Quartz Ineo | Megtekintés a katalógusban

Elsősorban dízel részecskeszűrővel (DPF) felszerelt járművekhez tervezett, fejlett, alacsony SAPS tartalmú szintetikus motorolajok.

5l kiszerelésű Quartz Ineo olaj

 

Quartz 9000 | Megtekintés a katalógusban

Részecskeszűrő (FAP) nélküli benzin- és dízelmotorokhoz alkalmas szintetikus motorolajok. Használható turbómotorokhoz és downsized motorokhoz is.

5l kiszerelésű Quartz 9000 olaj

 

Motorolajok hibrid járművek számára

A hibrid autók elektromos motor és hagyományos belső égésű motor kombinációjával működnek. A belsőégésű autókhoz hasonlóan motorolajra van szükségük. Egyes hibrid járművek speciális olajtípust igényelnek.

Mivel a villanymotor segíti az indítást és az alacsony fordulatszámot, a hibridekben a belsőégésű motor más üzemmódban működik, azaz más az optimális kenési igénye.

A legújabb típusú, alacsony viszkozitású olajokra tervezett, SAE 0W-20, 0W-16 vagy 0W-12 viszkozitási tartományt igénylő benzin- és dízelmotorok számára fejlesztettük ki a Quartz Xtra olajokat.

Eco Science technológia logója Rendelkeznek a TotalEnergies által kifejlesztett Eco-Science technológiával is, amely akár 4%-kal csökkenti az üzemanyag‑fogyasztást (az ACEA M 111 FE követelményeihez képest). Ez pedig mérsékli a CO2-kibocsátást. Az alábbi videó részletesen bemutatja az Xtra olajokat:

 

Quartz Ineo Xtra | Megtekintés a katalógusban

Nagy teljesítményű , alacsony SAPS tartalmú szintetikus motorolaj, amelyet a belsőégésű motorok legújabb generációja számára terveztünk. Hibrid járművekben is használható.

5l kiszerelésű Quartz Ineo Xtra olaj

 

Quartz 9000 Xtra | Megtekintés a katalógusban

Szintetikus motorolaj a legújabb generációs benzinmotorokhoz. Hibrid járművekkel is kompatibilis.

5l kiszerelésű Quartz 9000 Xtra olaj

 

Ismerje meg közelebbről a Quartz motorolajokat és technológiáikat.

 

Teljesen elektromos járművekhez való folyadékok

Az elektromos autók egyre népszerűbbek. De motorolajat nem találni bennük. Különleges folyadékokat használnak a reduktorok kenésére vagy az akkumulátorok és az elektronika hűtésére.

Ezért alkottuk meg a Quartz EV Fluids speciális termékcsaládját, kifejezetten elektromos járművek számára:

  • QUARTZ EV-DRIVE MP - biztosítja az optimális hőmérsékletet és meghosszabbítja az elektromos hajtómű élettartamát.
  • QUARTZ EV-DHT, QUARTZ EV-DCT, QUARTZ EV-AT - többek között megakadályozza a rézcsapágyas alkatrészek korrózióját, minimalizálja a súrlódást és hozzájárul a sebességváltó vagy reduktorok zavartalan működéséhez.
  • QUARTZ EV-BATTERY - biztosítja a lítium-ion akkumulátor hőstabilitását a lehető legnagyobb teljesítmény és hosszú élettartam érdekében.

 

Quartz EV Folyadékok | Kérjen személyre szabott árajánlatot

4 csomag Quartz EV Fluids folyadék

 

Hosszú innovációs hagyományainkra, a fenntartható mobilitási megoldások fejlesztése iránti vágyunkra és az autógyártók igényeire építünk. Az elektromos járművek növekvő teljesítménye és hatótávolsága, valamint a nagyobb töltési sebességek miatt a szabványos folyadékok már nem elegendőek.

A Quartz EV Fluid termékeket az EV-gyártók legújabb követelményeinek megfelelően tervezték az akkumulátorok legújabb generációjához. Megfelelőbb hűtést biztosítanak, növelik a biztonságot és az akkumulátor élettartamát, valamint optimalizálják az elektromos motor teljesítményét. Tudjon meg többet az új technológiákról a videóban:

 

Vessen egy pillantást a Quartz részletesebb hibrid és elektromos termékek kínálatára, ha további információra vagy kötelezettség nélküli kérdésre kíváncsi.

További cikkek az olajainkról:

 

A kiadás dátuma: 2023. 03. 07.

Regisztráljon hírleveleinkért TotalEnergies!

És értesüljön a legérdekesebb hírekről a TotalEnergies világából

JOGI NYILATKOZAT

Szeretnék feliratkozni a Hírlevélre, és igazolom, hogy megismerkedtem az Adatvédelmi szabályzattal. A Hírlevélről bármikor leiratkozhat itt vagy a megküldött hírlevélben található linken keresztül.