Skip to content

Készüljön fel a szezonra az AGRI mezőgazdasági és erdészeti olajokkal

Nyakunkon a gazdaszezon. A mezőgazdasági gépek esetében ez a földeken való teljes bevetést jelenti, ami egyben növeli a karbantartási igényeket is. Szakembereinkkel összeállítottunk egy listát a nagy gépek rendszeres szervizelésével kapcsolatos tippekkel. A megfelelő olajok kiválasztásában és használatában is segítünk, szem előtt tartva a gazdaságos üzemeltetést és a környezetbarát működést.

A megfelelő és rendszeres karbantartás - nem csak a mezőgazdasági gépek esetében - kulcsfontosságú a megbízható teljesítmény és élettartam szempontjából. Az egycélú (kombájn, bálázó) és a többcélú (traktorok) gépeket érdemes rendszeresen karbantartani, nem csak akkor, ha meghibásodnak. Ez segít elkerülni a nem tervezett leállásokat és a költségesebb javításokat.

  

TotalEnergies, Agri, motorolajok, mezőgazdasági gépek, mezőgazdasági berendezések, traktor, szántás

A rendszeres karbantartás és a minőségi kenőanyagok használata kulcsfontosságú a mezőgazdasági és erdészeti gépek megfelelő működéséhez.

 

Hogyan kell a mezőgazdasági gépeket szervizelni?
5 hasznos tanács

Megkérdeztük egyik sokéves tapasztalattal rendelkező szakértőnket, hogy mire érdemes odafigyelni a mezőgazdasági és erdészeti gépek szervizelésénél. A válasz egyértelmű volt: a gépek rendszeres ellenőrzése és karbantartása a legjobb megelőzés.

Különösen a következő dolgok fontosak, ha azt akarjuk, hogy olajozottan menjen minden.

 

1) Tisztítás: 

A tisztaság fontos! Tisztítsa meg a gépet a nagyobb szennyeződésektől, a portól és a sártól. A vastag szennyeződésrétegek fokozzák a mozgó alkatrészek kopását, és hosszú távon hozzájárulhatnak a korrózióhoz. A gőzborotvás öblítés jó, csak arra kell vigyázni, hogy ne jusson be túl sok víz a hidraulikába vagy az elektronikába.

„Az egyre érzékenyebb elektronika miatt jobb, ha csak sűrített levegővel tisztítjuk a gépet ott, ahol apró alkatrészek, elektronikus áramkörök vagy érzékeny hidraulikus rendszerek találhatók. A levegő a radiátorok vagy a légszűrők tisztítására is alkalmas" - magyarázza Pavel Universal technikus.

 

2) Szemrevételezés: 

A munkagép megtisztítása az alap. Aztán jön a második karbantartási lépés, az optikai ellenőrzés. A teljes gépet körbejárni csak pár pillanat. A cél az, hogy megbizonyosodjon arról, hogy

  • jó állapotban vannak-e a gumik,
  • nem szivárog-e valahol üzemi folyadék,
  • nincsenek-e túlzottan elhasználódva a mozgó alkatrészek,
  • nem hiányzik egyetlen alkatrész sem.

Ha az ellenőrzés során a gép működését befolyásoló hibát észlel, akkor azt azonnal orvosolja.

„Összetettebb meghibásodás esetén mindig forduljon szakemberhez. Ha a gépnek olyan hibája van, amely befolyásolja a megbízhatóságát, ne vigye ki a terepre. Ezzel csak ronthat az állapotán“ - tanácsolja Pavel Universal.

 

3) Üzemi folyadékok: 

Minden egyes gép számára meg van határozva az üzemi folyadékok, például a motor- és hajtóműolajok, a hidraulika folyadékok és a hűtőfolyadék cseréjének időintervalluma. Ezt az intervallumot motorórában (Mth) adják meg. A szükséges számadatot a gép üzemeltetési kézikönyvében találja meg.

Erősen igénybevett gépek esetében javasoljuk, hogy vegyen mintát a használt kenőanyagból a LubAnac elemzéshez. A laboratóriumi elemzés áttekintést ad az egyes gépalkatrészek állapotáról. A kopáselemzés feltárhatja a mozgó motoralkatrészek fokozott elhasználódását, az olajba szivárgó hűtőfolyadékot, a motorolajban lévő üzemanyagot vagy a megnövekedett koromképződést, ami gyakran vezet a részecskeszűrő eltömődéséhez.

 

TotalEnergies, olajelemzés, LubAnac, gép karbantartás, kenőanyagok, motorolajok

A fáradtolaj-elemzés segít a gép állapotromlásának korai felismerésében.

 

4) Szerviz:

Ne becsülje alá a rendszeres időközönkénti szervizelést. Ellenőrizze az ajánlott motorórákat a használati utasításban.

 

Ha idejében lecseréli az egyes elhasználódott alkatrészeket, akkor hozzájárul a gép élettartamának meghosszabbításához és zavartalan működéséhez.

 

A szokványos alkatrész- és szűrőcserét vagy a motor és a rendszerek diagnosztikáját az ügyfélnél végezzük el. A motordiagnosztikához távoli hozzáféréssel rendelkező gépek esetében a legjobb, ha folyamatosan elektronikus rendszerek segítségével történik a távellenőrzési diagnosztika. Ez a hozzáférés lehetővé teszi az információk továbbítását és könnyű felhasználását, emberi hibák nélkül.

 

5) Biztonság:

Ne becsülje alá a felkészülést, különösen a csatlakoztatott berendezések, például az aprítógép vagy a fűrész kezelésénél, használja az ajánlott védőfelszereléseket, és tartsa be a munkavédelmi alapelveket. Ellenőrizze, hogy a gép be van-e fékezve és a mozgó alkatrészek le vannak-e zárva. Figyeljen a szivárgó folyadékokra az elcsúszás miatt. Az összes tócsát azonnal szórja le homokkal vagy fűrészporral.

„A gép fülkéjének rendszeres tisztításáról sem szabad megfeledkezni, hogy megelőzzük az elektronika por- vagy nedvességkárosodását. Fontos a tökéletes kilátás is, ezért ügyeljen az ablakok és tükrök tisztaságára“ - hangsúlyozza Pavel Universal.

 

TotalEnergies, Agri, motorolajok, mezőgazdasági gépek, traktor, szántás, gép karbantartás, teljesítmény, mezőgazdasági berendezések

A minőségi folyadékok kiválasztása nem csak a mezőgazdasági berendezések teljesítményére és élettartamára van nagy hatással.

 

Motorokhoz, sebességváltókhoz, láncokhoz, tengelyekhez és hidraulikához való termékek

A rendszeres karbantartás mellett a minőségi folyadékok, pótalkatrészek és egyéb termékek kiválasztása is befolyásolja a gép állapotát.

Az AGRI olajcsaládot kifejezetten a szabadtéri gépek számára fejlesztettük ki. Nemcsak a laboratóriumban, hanem valós körülmények között is, a gazdákkal dolgoztunk a kialakításán. Megosztjuk egymással a tapasztalatainkat, és ezáltal folyamatosan fejlesztjük a termékeket. Minden egyes olajat közvetlenül a mezőgazdasági és erdészeti gépek vezető gyártóival tesztelünk és hagyunk jóvá.

 

Kenőanyagok mezőgazdasági gépekbe
Traktorok, betakarítógépek, rakodógépek, segédberendezések...

Kenőanyagok erdészeti gépekbe
Traktorok, harveszterfejek, motorfűrészek...

Kenőanyagok kerti kisgépekbe
Kerti kistraktorok, traktorok, fűnyírók kistraktorok, kaszálógépek, gallyvágók...

 

Agri kenőanyagok

 

Profi mezőgazdasági és erdészeti olajok

  • Tractagri motorolajok mezőgazdasági és erdészeti munkagépekhez.
  • Dynatrans hajtóműolajok mezőgazdasági és erdészeti gépek számára.
  • Multagri többcélú STOU kenőanyagok sokoldalú használatra.
  • Hydragri hidraulikaolajok mezőgazdasági és erdészeti gépekhez és munkagépekhez.
  • A-Greasemultifunkcióskenőzsírok nehéz körülmények közé.

 

Prosylva minőségi kenőanyagok kertészeknek

  • Prosylva 4T kenőanyagok mezőgazdasági és kerti kisgépekhez - négyütemű motorokhoz.
  • Prosylva 2T – kenőanyagok a láncfűrészek és bozótvágók kétütemű motorjaihoz.
  • Prosylva Chain lánckenőzsírok láncfűrészekhez és egyéb nagysebességű munkagépekhez.

 

Hogyan csökkenthetjük az üzemeltetési költségeket?

A rendszeres szervizelés és a gépek karbantartása pénzügyi megtakarítást jelent, mivel segít megelőzni a meghibásodásokat, és a gép üzemen kívül helyezését, valamint a költséges javításokat.

A megfelelő beállítások révén a gépek hatékonyabban működnek, jobban teljesítenek, és kevesebb üzemanyagot használnak. Ezért is ajánljuk a LubAnac olajelemzés elvégzését, amely képes időben felismerni a problémákat.

A megfelelő üzemeltetési folyadékok kiválasztásával kevesebb üzemanyag fogy. Nézzen utána kínálatunkban a Fuel Economy üzemanyag-takarékossági technológiával ellátott motor- és hajtóműolajoknak. Speciális összetételük segít az üzemanyag-megtakarításban, csökkenti a kopást, és a CO2 kibocsátást. Az Agri termékcsaládból a Tractagri S5R FE, a Tractagri HDZ FE, a Tractagri HDX FE és a Dynatrans VZ FE olajak rendelkeznek ezzel a technológiával.

 

A termőföldek és erdők környezetkímélő gondozása

Tisztában vagyunk azzal, hogy a nehéz terepen végzett munkák során a véletlenszerű vízbe és talajba kerülő olajszivárgás nem akadályozható meg teljesen. 

Ezért fejlesztettük ki a BioLubs biológiailag lebomló változatait az Agri termékcsaládhoz a védett övezetekben való használatra. Ezek a motorokhoz, sebességváltókhoz, tengelyekhez és láncfűrészekhez való olajok megfelelnek a biológiailag lebomló kenőanyagokra vonatkozó összes jogi követelménynek, miközben kiváló teljesítményparamétereket tartanak fenn. Kínálatunkban megtalálhatók a biológiailag lebomló hidraulikafolyadékok és zsírok is.

 

A biológiailag lebomló kifejezés olyan olajokra utal, amelyek természetes folyamatok révén is egyszerűbb összetevőkre bomlanak mikroorganizmusok, baktériumok és gombák segítségével, így nem szennyezik a környezetet.

 

TotalEnergies, Agri, innováció, környezetvédelem, termőföld, növénytermesztés, talajelemzés, talajvizsgálat

Folyamatosan fejlesztjük termékeinket az emberek és a környezet védelmét szem előtt tartva.

 

Nem tudja, melyik olajat válassza?

Ha nem biztos benne, hogy melyik olaj illik a legjobban az Ön gépéhez, használja online olajválasztó alkalmazásunkat, a LUBADVISOR-t. Elég csak megadni a márkát és kiválasztani a megfelelő modellt. Ezután megjelenik az összes ajánlott olaj, valamint hűtőfolyadék és fékfolyadék.

Vagy kérjen személyre szabott ajánlatot a kapcsolatfelvételi űrlapunkon keresztül. Érdeklődve várjuk a kérdéseit!

 

Kiadás dátuma: 2024. 4. 24.

 

Olvasson tovább:

Regisztráljon hírleveleinkért TotalEnergies!

És értesüljön a legérdekesebb hírekről a TotalEnergies világából

JOGI NYILATKOZAT

Szeretnék feliratkozni a Hírlevélre, és igazolom, hogy megismerkedtem az Adatvédelmi szabályzattal. A Hírlevélről bármikor leiratkozhat itt vagy a megküldött hírlevélben található linken keresztül.