Skip to content

Megnyertük a Volkswagen motorolaj-tesztjét

Egy szakmai magazin komoly kihívást jelentő tesztjén 10 motorolajmárka mérte össze erejét.
A győztes a Quartz Ineo Long Life 5W-30 nevű termékünk lett. Miben múlta felül a versenytársakat?

Quartz Ineo motorolaj, az olajteszt győztese

A Svět motorů (Motoros világ) a legolvasottabb, legendás cseh autós magazin, amely 1947 óta jelenik meg. Az autóipari hírek, sztárokkal készített interjúk és autóismertetők mellett a legutóbbi, 17/23-as szám a motorolajok mérésével foglalkozott.

Milyen olajmárkákat vizsgáltak meg?

A felmérésben 10 motorolajmárka vett részt, amelyeket megfelelőnek nyilvánították a Volkswagen-csoport legtöbb, 2009 és 2020 közötti benzin – és dízelüzemű autójának számára, beleértve például a Škodát, a BMW-t vagy a Porschét is (egyes kivételekkel).

A VW 504.00/507.00 szabvány engedélyezi az SAE 0W-30 és 5W-30 olajok használatát. Ez a műszaki előírás az egyik legkelendőbb a régiónkban, nem csak a fentebb említett márkájú autók számára.

A TotalEnergies színeit a tesztben a Quartz Ineo Long Life 5W-30 motorolaj képviselte. Előnye, hogy közvetlenül a VW hagyta jóvá ebben a kategóriában. Olvassa el termékkatalógusunkban az olaj leírását! A teljes választékról pedig a Quartz Ineo weboldalán tájékozódhat.

 

Egy palack Quartz Ineo motorolaj

 

Milyen márkák versenyeztek a mi olajunkkal?

Carlson (Millennium Synth Longlife III), Castrol (Edge 5W-30 LL), Eurol (Syntence 5W-30), Millers Oils (XF Premium C3 VW 5w30), MOL (Dynamic Gold-Longlife 5W-30), Original VW/Škoda (LongLife III FE G S55 545 M2 EUR), Orlen Oil (Platinum MaxExpert V), Pemco (350) és Shell (Helix HX8 ECT).

Mit értékeltek?

A részletes szakértői értékelés magában foglalta az egyedi kopásgátlási vizsgálatot (HFRR kenhetőség), valamint a rendkívül összetett, magas hőmérsékleten mért kinematikai viszkozitás vizsgálatot (HTHSV).

Ezenkívül az olajelemzés során a következő kritériumokat veszik figyelembe: a csomagolás értékelése, TBN - teljes alkalitás, Noack-párolgás, szulfát hamu, kinematikai viszkozitás, szivattyúzhatóság -20 °C-on, viszkozitási index, CCS - hidegindítási szimuláció, súrlódás és hideg forgattyútengely fordulatszám, valamint az elemanalízis.

Az is szerepet játszott, hogy az olaj szerepelt-e a Volkswagen által hivatalosan jóváhagyott márkák listáján. Az ár nem volt része az értékelésnek, mivel a kereskedők haszonkulcsától függ.

A paramétereket 0-10-es skálán pontozták.

A teszt eredménye: 1. a TotalEnergies

A TotalEnergies Quartz Ineo Long Life 5W-30 motorolaja nyert a legmagasabb, 7,7-es átlagpontszámmal, megelőzve a MOL-t és az Eurol-t.

Olajaink 10 pontot kaptak a VW jóváhagyásáért, az eredetmegjelölésért és a minimális szulfáthamuért, ami jó hír a dízel részecskeszűrők számára. A Quartz Ineo Long Life a HTHSV (magas hőmérsékleten tapasztalható viszkozitás) és az alapolaj minőségi teszteken is kiváló 8 pontos eredménnyel végzett.

A Svět motorů magazin szerkesztői így értékelték termékünket:

„Egyetlen hátrány a 11,4%-os korlátozott párolgási arány. A 433 um korrigált kopási területátmérő által képviselt kopásvédelem ugyan jobb lenne, de a jóváhagyott és egyébként megfelelő minták egyikében sincs jelen. A magnézium alacsony hamuképződésű, modern adalékanyagról, az alacsony kéntartalom pedig nagyon jó minőségű alapolajról tanúskodik.“

Bővebb információt a cikkben talál.

Megbízhat az olajainkban

Nagyon elégedettek vagyunk az eredményekkel. Az első díj elnyerése egy tekintélyes magazin tesztjén tovább gyarapítja a szakértők által végzett sikeres olajtesztek és az ügyfeleink által adott pozitív vélemények gyűjteményét.

Azért a biztonság kedvéért még egyszer elismételjük: az autójához való megfelelő motorolajmárka kiválasztásakor ne hagyatkozzon csak az általános tanácsokra. Mindig vegye figyelembe a gyártó legfontosabb utasításait – az autója olajspecifikációját a használati utasításban vagy a motortérben található címkén találja.

A megfelelő olaj kiválasztásában LubAdvisor kenési tervünk is segíthet.

 

Kapcsolódó cikkek:

 

Kiadás dátuma: 2023. 06. 20.

Regisztráljon hírleveleinkért TotalEnergies!

És értesüljön a legérdekesebb hírekről a TotalEnergies világából

JOGI NYILATKOZAT

Szeretnék feliratkozni a Hírlevélre, és igazolom, hogy megismerkedtem az Adatvédelmi szabályzattal. A Hírlevélről bármikor leiratkozhat itt vagy a megküldött hírlevélben található linken keresztül.