Skip to content

A világot nem tudjuk megváltani, de megváltoztathatjuk! Startupok és innovációk a TotalEnergies-től.

Drónok ellenőrzik a levegő minőségét, mesterséges intelligencia irányítja a napelemeket a tetőn. Az autóját otthon és a munkahelyén is gyorsan feltöltheti. Na, hogy hangzik? Remek, nem? A fenti innovációkat mind támogatjuk.

Ha Önnek is van valami jó ötlete, írja meg nekünk!

A TotalEnergies két képviselője egy csarnok előtt áll, ahol a Vivatech 2022 kiállítás zajlik

Célunk, hogy 2030-ra a világ öt legnagyobb megújulóenergia-termelője közé kerüljünk, 2050-re nettó zéró kibocsátással.

Milyen újdonságokkal és lépésekkel igyekszünk elérni ezt a célt?

Saját laboratóriumokat működtetünk, megalapítottuk a Digital Factory innovációs központot, indítottunk egy gyorsítót startupok számára, és részt vettünk Európa legnagyobb innovációs rendezvényén is, a VivaTech 2022 kiállításon.

TotalEnergies innovációk

A TotalEnergies laboratórium vezetője Catherine Juéry, bemutatja az AUSEA projektet

Milyen az általunk lélegzett levegő minősége? Erről gyűjt információkat drónokkal az AUSEA projekttel Catherine Juéry, laboratóriumunk vezetője.

 

A TotalEnergiesnél saját fejlesztési és kutató részlegünk van, ahol a korábban lehetetlen dolgokra keresünk megoldást. Évente 200 új szabadalmat jelentünk be.

Érdeklik kutatásaink eredményei? Lássunk pár példát!

Gyorstöltő elektromos járművek számára. Repülő üzemanyag használt étolajból. A Le Mans-i versenyautók a 2022-es szezontól kezdve szőlőből készült hajtóanyagot használnak. Az AUSEA projekt a levegő metán- és CO2-szintjét mérő drónok számára készült fejlett algoritmus segítségével méri az adott terület szennyezettségét. Nap mint nap dolgozunk azon is, hogy csökkentsük a károsanyag-kibocsátást a TotalEnergies összes tevékenysége során.

Nem csak ipari szakemberekkel, hanem kutatócsoportokkal is együttműködünk, hogy gyorsabban haladjunk. Támogattuk a mesterséges intelligencia- és adatkutatási fejlesztési központ létrehozását Párizsban, amely reményeink szerint a következő öt évben a világ egyik meghatározó intézményévé válik.

2021 őszén még tovább mentünk a One Tech projekttel. Összekötöttük a nálunk dolgozó közel 3500 mérnök, kutató és technikus elméjét és tudását. Úgy gondoljuk, hogy a tudás megosztása és a kutatók együttműködése a siker alapfeltétele. Már alig várjuk, hogy az iparág kulcsszereplőjeként bemutathassuk további fenntartható újításainkat.

 

Digital Factory: a párizsi innovációs központ

Frédéric Gimenez, a Digital Factory igazgatója a TotalEnergies képviselőivel beszélget

Hogyan tudjuk felhasználni az új technológiákat a TotalEnergies-nél?
Ez egy testre szabott kérdés Fréderic Gimenez, a Digital Factory igazgatója számára.

 

2020-ban létrehozzuk Párizsban a Digital Factory nevű innovációs központot, ahol háromszáz mérnök, kutató, programozó és egyéb szakértő dolgozik.

A biogáz projekttől kezdve a szélenergia felhasználásig sok területen kutatnak egy egyszerű céllal: megtalálni a legjobb digitális megoldást, hogy minél több energiát termelhessünk a lehető legkevésbé befolyásolva környezetünket. A javasolt megoldásokat rögtön ki is próbáljuk. Ha beválnak, elkezdjük széleskörű bevezetésüket.

 

A Digital Factory pár aktuális projektje:

 • A Hydr'Optim digitális megoldása csökkenti a CO2-kibocsátást a TotalEnergies hidrogéngyártó üzemeiben.
 • A Valbenne digitális platformja összeköti a biomassza-termelőket a biogázüzemekkel, hogy a szerves hulladékot időben feldolgozzák, mert így a biogáz nem kerül a légkörbe.

Támogatjuk az ígéretes startupokat. Akár az Önét is!

Romain Serres, a Tilt startup alapítója a mesterséges intelligencia projektjét mutatja be

A mesterséges intelligencia csökkenti a rezsit? Persze! Romain Serres, a Tilt startup alapítója szerint. Bővebben a témáról a TotalEnergies-nél.

 

Idén indítottunk egy TotalEnergies On nevű startup támogató programot, amely az elektromobilitásra, a megújuló energia előállítására, tárolására, az elosztás irányításra és az értékesítésre összpontosít. Szeretnénk támogatni az ezzel foglalkozó vállalatokat, felgyorsítani fejlődésüket, és ezáltal az egész iparágat előbbre vinni. Egyedülálló előnyeink:

 • A világhírű STATION F campus, több mint 1000 startuppal.
 • Legalább 6 hónap mentorálás tapasztalt vállalkozóktól.
 • Konzultáció és tanácsadás a TotalEnergies szakembereitől és menedzsereitől.

Magyar startupok jelentkezését is várjuk ősztől, amennyiben nyugat-európai, amerikai, kínai, indiai vagy ausztráliai érdekeltségeik vannak.

Lássuk az eddig kiválasztott 10 cég 3 fontos újítását:

 • Green Eagle Solutions
  A mesterséges intelligencia által vezérelt szélerőművek hatékonyabbak és több energiát termelnek.
 • Time2plug
  Teljeskörű segítségnyújtás a vállalkozások és a háztartások töltőinfrastruktúrájához. Kiválasztás, szállítás, szerelés és vezérlés.
 • Tilt
  Mesterséges intelligencia által irányított otthoni energiagazdálkodás. Saját termelésű energia felhasználása, pl. a tetőn elhelyezett napelemekből.

 

VivaTech 2022: Nézze meg bemutatkozó videónkat!

ATotalEnergies egy cédulájának részlete a VivaTech 2022 kiállításon

Az új technológiák fejlesztése a zöldebb jövő érdekében hatalmas feladat, amelyen a TotalEnergies mellett számos más vállalat és kezdeményezés is dolgozik. Szeretjük az olyan rendezvényeket, ahol bemutathatjuk az ötleteinket és inspirálhatjuk egymást.

Ezért vettünk részt a legnagyobb ilyen jellegű európai rendezvényen,
a VivaTech 2022 kiállításon Párizsban, ahol a legfrissebb startup ötleteket és újdonságokat mutattuk be és értékeltük.

4 nap alatt 26 000 látogató (és több mint 100 000 online résztvevő), vállalkozó, menedzser, befektető gyűlt össze egy helyen. Az előadások, panelbeszélgetések, prezentációk és workshopok során olyan témákat érintettek, mint a szén-dioxid-semlegesség, a mobilitás, a munkaerő piac jövője, az inklúzió és a Web3.

A programról 2000 kiállító, 1700 startup és 300 előadó gondoskodott. A színpadon megjelent többek között Emmanuel Macron francia elnök, a Renault, a L'Oréal, az Apple, a Microsoft, az Avast, a LinkedIn, az UNESCO és az Európai Bizottság vezérigazgatói és vezetői. Valamennyi felszólalás megtekinthető online.

A TotalEnergies standja is forgalmas volt. Bemutattuk fejlesztési részlegünk legújabb munkáit, startup gyorsító programunkat és a Digital Factory legígéretesebb projektjeit.

Nézze meg az alábbi videót.

Hogyan tovább?

Ha érdekli a többi projektünk is, fussa végig cikkjeinket, vagy látogasson el a fenntarthatósággal foglalkozó weboldalunkra!

Hiszünk a nagyon közeli, fenntartható jövőben!

 

 

Kiadás dátuma: 2022. augusztus 23.

 

Megosztás a FacebookonMegosztás a Facebookon

Regisztráljon hírleveleinkért TotalEnergies!

És értesüljön a legérdekesebb hírekről a TotalEnergies világából

JOGI NYILATKOZAT

Az adatvédelmi irányelvekkel kapcsolatos minden információt megtalálhat a Jogi impresszum és Cookie szabályzat oldalon.

As part of the website and in accordance with the regulations on the protection of personal data, TotalEnergies, as data controller, processes your personal data such as your email address for the purpose of sending you our newsletter on the basis of our legitimate interest. Your data is kept for the duration of your subscription to our newsletter. In order to carry out the processing mentioned above, the data collected is only accessible to the site administrator and IT service providers. In accordance with the regulations in force, you have the right to access, rectify, delete your data, post-mortem directives and may also request the limitation of the processing. You also have the right to exercise your rights and ask us about the processing of your personal data by contacting [email protected] If, after contacting us, you feel that your rights are not being respected, you can submit a complaint to the competent supervisory authority. To find out more about the management of your data and your rights, please refer to the site's personal data and tracker charter.