Skip to content

A világot nem tudjuk megváltani, de megváltoztathatjuk! Startupok és innovációk a TotalEnergies-től.

Drónok ellenőrzik a levegő minőségét, mesterséges intelligencia irányítja a napelemeket a tetőn. Az autóját otthon és a munkahelyén is gyorsan feltöltheti. Na, hogy hangzik? Remek, nem? A fenti innovációkat mind támogatjuk.

Ha Önnek is van valami jó ötlete, írja meg nekünk!

A TotalEnergies két képviselője egy csarnok előtt áll, ahol a Vivatech 2022 kiállítás zajlik

Célunk, hogy 2030-ra a világ öt legnagyobb megújulóenergia-termelője közé kerüljünk, 2050-re nettó zéró kibocsátással.

Milyen újdonságokkal és lépésekkel igyekszünk elérni ezt a célt?

Saját laboratóriumokat működtetünk, megalapítottuk a Digital Factory innovációs központot, indítottunk egy gyorsítót startupok számára, és részt vettünk Európa legnagyobb innovációs rendezvényén is, a VivaTech 2022 kiállításon.

TotalEnergies innovációk

A TotalEnergies laboratórium vezetője Catherine Juéry, bemutatja az AUSEA projektet

Milyen az általunk lélegzett levegő minősége? Erről gyűjt információkat drónokkal az AUSEA projekttel Catherine Juéry, laboratóriumunk vezetője.

 

A TotalEnergiesnél saját fejlesztési és kutató részlegünk van, ahol a korábban lehetetlen dolgokra keresünk megoldást. Évente 200 új szabadalmat jelentünk be.

Érdeklik kutatásaink eredményei? Lássunk pár példát!

Gyorstöltő elektromos járművek számára. Repülő üzemanyag használt étolajból. A Le Mans-i versenyautók a 2022-es szezontól kezdve szőlőből készült hajtóanyagot használnak. Az AUSEA projekt a levegő metán- és CO2-szintjét mérő drónok számára készült fejlett algoritmus segítségével méri az adott terület szennyezettségét. Nap mint nap dolgozunk azon is, hogy csökkentsük a károsanyag-kibocsátást a TotalEnergies összes tevékenysége során.

Nem csak ipari szakemberekkel, hanem kutatócsoportokkal is együttműködünk, hogy gyorsabban haladjunk. Támogattuk a mesterséges intelligencia- és adatkutatási fejlesztési központ létrehozását Párizsban, amely reményeink szerint a következő öt évben a világ egyik meghatározó intézményévé válik.

2021 őszén még tovább mentünk a One Tech projekttel. Összekötöttük a nálunk dolgozó közel 3500 mérnök, kutató és technikus elméjét és tudását. Úgy gondoljuk, hogy a tudás megosztása és a kutatók együttműködése a siker alapfeltétele. Már alig várjuk, hogy az iparág kulcsszereplőjeként bemutathassuk további fenntartható újításainkat.

 

Digital Factory: a párizsi innovációs központ

Frédéric Gimenez, a Digital Factory igazgatója a TotalEnergies képviselőivel beszélget

Hogyan tudjuk felhasználni az új technológiákat a TotalEnergies-nél?
Ez egy testre szabott kérdés Fréderic Gimenez, a Digital Factory igazgatója számára.

 

2020-ban létrehozzuk Párizsban a Digital Factory nevű innovációs központot, ahol háromszáz mérnök, kutató, programozó és egyéb szakértő dolgozik.

A biogáz projekttől kezdve a szélenergia felhasználásig sok területen kutatnak egy egyszerű céllal: megtalálni a legjobb digitális megoldást, hogy minél több energiát termelhessünk a lehető legkevésbé befolyásolva környezetünket. A javasolt megoldásokat rögtön ki is próbáljuk. Ha beválnak, elkezdjük széleskörű bevezetésüket.

 

A Digital Factory pár aktuális projektje:

  • A Hydr'Optim digitális megoldása csökkenti a CO2-kibocsátást a TotalEnergies hidrogéngyártó üzemeiben.
  • A Valbenne digitális platformja összeköti a biomassza-termelőket a biogázüzemekkel, hogy a szerves hulladékot időben feldolgozzák, mert így a biogáz nem kerül a légkörbe.

Támogatjuk az ígéretes startupokat. Akár az Önét is!

Romain Serres, a Tilt startup alapítója a mesterséges intelligencia projektjét mutatja be

A mesterséges intelligencia csökkenti a rezsit? Persze! Romain Serres, a Tilt startup alapítója szerint. Bővebben a témáról a TotalEnergies-nél.

 

Idén indítottunk egy TotalEnergies On nevű startup támogató programot, amely az elektromobilitásra, a megújuló energia előállítására, tárolására, az elosztás irányításra és az értékesítésre összpontosít. Szeretnénk támogatni az ezzel foglalkozó vállalatokat, felgyorsítani fejlődésüket, és ezáltal az egész iparágat előbbre vinni. Egyedülálló előnyeink:

  • A világhírű STATION F campus, több mint 1000 startuppal.
  • Legalább 6 hónap mentorálás tapasztalt vállalkozóktól.
  • Konzultáció és tanácsadás a TotalEnergies szakembereitől és menedzsereitől.

Magyar startupok jelentkezését is várjuk ősztől, amennyiben nyugat-európai, amerikai, kínai, indiai vagy ausztráliai érdekeltségeik vannak.

Lássuk az eddig kiválasztott 10 cég 3 fontos újítását:

  • Green Eagle Solutions
    A mesterséges intelligencia által vezérelt szélerőművek hatékonyabbak és több energiát termelnek.
  • Time2plug
    Teljeskörű segítségnyújtás a vállalkozások és a háztartások töltőinfrastruktúrájához. Kiválasztás, szállítás, szerelés és vezérlés.
  • Tilt
    Mesterséges intelligencia által irányított otthoni energiagazdálkodás. Saját termelésű energia felhasználása, pl. a tetőn elhelyezett napelemekből.

 

VivaTech 2022: Nézze meg bemutatkozó videónkat!

ATotalEnergies egy cédulájának részlete a VivaTech 2022 kiállításon

Az új technológiák fejlesztése a zöldebb jövő érdekében hatalmas feladat, amelyen a TotalEnergies mellett számos más vállalat és kezdeményezés is dolgozik. Szeretjük az olyan rendezvényeket, ahol bemutathatjuk az ötleteinket és inspirálhatjuk egymást.

Ezért vettünk részt a legnagyobb ilyen jellegű európai rendezvényen,
a VivaTech 2022 kiállításon Párizsban, ahol a legfrissebb startup ötleteket és újdonságokat mutattuk be és értékeltük.

4 nap alatt 26 000 látogató (és több mint 100 000 online résztvevő), vállalkozó, menedzser, befektető gyűlt össze egy helyen. Az előadások, panelbeszélgetések, prezentációk és workshopok során olyan témákat érintettek, mint a szén-dioxid-semlegesség, a mobilitás, a munkaerő piac jövője, az inklúzió és a Web3.

A programról 2000 kiállító, 1700 startup és 300 előadó gondoskodott. A színpadon megjelent többek között Emmanuel Macron francia elnök, a Renault, a L'Oréal, az Apple, a Microsoft, az Avast, a LinkedIn, az UNESCO és az Európai Bizottság vezérigazgatói és vezetői. Valamennyi felszólalás megtekinthető online.

A TotalEnergies standja is forgalmas volt. Bemutattuk fejlesztési részlegünk legújabb munkáit, startup gyorsító programunkat és a Digital Factory legígéretesebb projektjeit.

Nézze meg az alábbi videót.

Hogyan tovább?

Ha érdekli a többi projektünk is, fussa végig cikkjeinket, vagy látogasson el a fenntarthatósággal foglalkozó weboldalunkra!

Hiszünk a nagyon közeli, fenntartható jövőben!

 

 

Kiadás dátuma: 2022. augusztus 23.

 

Regisztráljon hírleveleinkért TotalEnergies!

És értesüljön a legérdekesebb hírekről a TotalEnergies világából

JOGI NYILATKOZAT

Szeretnék feliratkozni a Hírlevélre, és igazolom, hogy megismerkedtem az Adatvédelmi szabályzattal. A Hírlevélről bármikor leiratkozhat itt vagy a megküldött hírlevélben található linken keresztül.