Skip to content

Startup-ok és innovációk a TotalEnergies-től, amelyek megváltoztatják a világot

Drónok mérik a levegőtisztaságot, mesterséges intelligenciák vezérlik a tetőkön lévő napelemeket, és az autóját otthon vagy a munkahelyén is gyorsan feltöltheti. Hogy hangzik mindez? Ezek az általunk támogatott innovációk. Jelentkezzen az ötletével Ön is!

A TotalEnergies két képviselője egy csarnok előtt áll, ahol a Vivatech 2022 kiállítás zajlik

Céljaink világosak. 2030-ig szeretnénk a világ 5 legnagyobb megújulóenergia-termelője közé tartozni. 2050-ig a kibocsátásokat nullára szeretnénk csökkenteni.

Mit teszünk mindezért és mik az újdonságok?

Saját laboratóriumot üzemeltetünk, létrehoztuk a Digital Factory innovációs hub-ot, megnyitottuk a startup-ok gyorsítóját, és bemutatkoztunk az egyik legnagyobb európai rendezvényen, a VivaTech 2022 kiállításon.

Innovációk a TotalEnergies égisze alatt

A TotalEnergies laboratórium vezetője Catherine Juéry, bemutatja az AUSEA projektet

Milyen az általunk belélegzett levegő minősége? Erről a drónoknak és az AUSEA projektnek köszönhetően van információja a laboratóriumunk vezetőjének Catherine Juéry-nek.

 

A TotalEnergies-ben saját fejlesztési osztályunk és laboratóriumunk van, ahol az új eljárásokat vizsgáljuk. Az eddig lehetetlen itt új valósággá válik. Ennek köszönhetően is évente 200 új szabadalmat jegyzünk be.

Kutatásaink eredményei már a gyakorlatban is láthatók. Szeretne néhány példát?

A háztartásoknak és a cégeknek gyors elektromos autótöltést. A légi közlekedés számára használt sütőolajból fejlesztettünk üzemanyagot. A Le Mans-i versenyautók a 2022-es idénytől már szőlőmagolajból készült üzemanyaggal versenyeznek. Az AUSEA projekttel a levegő metán és CO2 szintjét mérő fejlett algoritmusokkal dolgozó drónokat támogatjuk, amelyek részletes áttekintést nyújtanak az adott régió légszennyezettségéről. Minden nap azon dolgozunk, hogy csökkentsük a kibocsátást mindenben, amit a TotalEnergies-nél használunk.

A fejlesztések felgyorsítása érdekében ipari cégekkel és kutatókkal is együttműködünk. Támogattuk egy mesterséges intelligencia fejlesztési központ kialakítását és az adatok elemzését Párizsban, amely a tervek szerint öt éven belül az ágazat globális vezetőjévé válik.

2021 őszén még tovább léptünk. A One Tech projekt keretében összekapcsoltuk a teljes szervezetünk csaknem 3500 mérnökének, kutatójának és technikusának gondolkodását és ismereteit. Bízunk abban, hogy ennek köszönhetően innovációs vezetőkké válunk, és hamarosan új fenntartható innovációkról számolhatunk be.

 

Digital Factory: innovációs hub Párizsban

Frédéric Gimenez, a Digital Factory igazgatója a TotalEnergies képviselőivel beszélget

Hogyan befolyásolják az új technológiák azt, amit a TotalEnergies-nél csinálunk? Ezzel a kérdéssel a Digital Factory igazgatója, Frédéric Gimenez foglalkozik.

 

2020-ban Párizsban létrehoztuk a Digital Factory-t: egy kb. 300 mérnökből, kutatóból, fejlesztőből és szakértőből álló innovációs hub-ot.

Ők a biogáztól egészen a szélerőművekig terjedő projektek fejlesztésén dolgoznak. A céljuk egyszerű: teljesen kihasználni a digitális megoldásokat a lehető legtöbb energia megszerzésére, mindemellett a környezeti terhelés minimálisra csökkentésével. A javasolt megoldásokat azonnal teszteljük a gyakorlatban, és ha az eredményük igazolást nyer, tovább fejlesztjük.

 

Néhány példa a Digital Factory aktuálisan futó projektéből

 • A Hydr'Optim digitális megoldás csökkenti a CO2 kibocsátást a hidrogén előállításnál a TotalEnergies üzemeiben.
 • A Valbenne digitális platform megkönnyíti a biomassza termelők és a biogáz állomások összekapcsolódását annak érdekében, hogy a szerves hulladékot időben feldolgozhassák, és a biogáz ne szökjön el a légkörbe.

Befektetünk az ígéretes startupok-ba. Talán Ön lesz az egyik?

Romain Serres, a Tilt startup alapítója a mesterséges intelligencia projektjét mutatja be

Hogyan csökkentheti a mesterséges intelligencia az energiaköltségeket? Ezt a Tilt startup alapítója Romain Serres mutatja be a TotalEnergies oldalain.

 

Idén indítottuk el a TotalEnergies On elnevezésű startup támogató programunkat, amellyel az elektromobilitásra, a megújuló energiák gyártására, megőrzésére, az elosztás irányítására és értékesítésére összpontosítunk. Szeretnénk támogatni ezeket a cégeket, felgyorsítani a fejlesztéseiket, és előremozdítani a teljes ágazatot. Nekik a következő egyedülálló előnyöket nyújtjuk:

 • A világhírű STATION F campus hátterét, ahol több mint 1000 startupból álló közösség működik.
 • Legalább 6 havi mentorálást biztosítunk tapasztalt vállalkozóktól
 • Konzultációkat és tanácsadást kínálunk a TotalEnergies szakembereivel és vezetőivel

Ön is jelentkezhet a startupjával Magyarországról, ha Nyugat-Európában, az USA-ban, Kínában, Indiában vagy Ausztráliában működik. Az új helyeket már idén ősszel megnyitjuk.

A gyorsítót az első 10 startup-pal indítottuk el, tekintse most meg a 3 kiemelt innovációt:

 • Green Eagle Solutions
  A mesterséges intelligencia a szélerőműveket vezérli, ami hatékonyabb üzemet és nagyobb termelékenységet eredményez.
 • Time2plug
  Komplex segítségnyújtás töltőinfrastruktúrával a háztartásoknak és a cégeknek. Kiválasztás, szállítás, telepítés és kezelés.
 • Tilt
  Az otthonok fogyasztásának vezérlése mesterséges intelligenciával. A saját energiatermelés használata, például a tetőre telepített napelemekből.

 

Bemutatkoztunk a VivaTech 2022-n – nézze meg videónkat

ATotalEnergies egy cédulájának részlete a VivaTech 2022 kiállításon

Az új technológiák fejlesztése a zöldebb háztartásoknak hatalmas feladat, amelyen a TotalEnergies-en kívül sok más cég és kezdeményezés is dolgozik. Szívesen találkozunk a rendezvényeken, ahol kölcsönösen bemutathatjuk ötleteinket, és mások ötleteiből meríthetünk.

A legutóbbi ilyen esemény a legújabb innovációk és startup-ok kiállítása a párizsi VivaTech 2022 volt – ami a maga nemében a legnagyobb Európában.

A 4 nap alatt összesen 26 ezren látogattak ki a kiállításra (és további 100 000 látogató vett részt online) a vállalkozók, a vezetők, a befektetők és mások köréből. Az előadások, a prezentációk és a workshopok keretében olyan témákat feszegettünk, mint például a karbonsemlegesség, a mobilitás, a munka jövője, az inklúzió vagy a Web 3.0

A programról 2000 kiállító, 1700 startup és 300 felszólaló gondoskodott. A pódiumon fellépett többek között a francia elnök Emmanuel Macron, a Renault, a L'Oréal, az Apple, a Microsoft, az Avast, a LinkedIn cégek vezetői vagy az UNESCO és az Európai Unió képviselői is. A felszólalásokat online is visszanézheti.

A TotalEnergies standja is forgalmas volt. Bemutattuk a fejlesztési osztályunk legújabb projektjeit, a startup-okat a gyorsítóból és a Digital Factory legnagyobb reményű projektjeit.

Nézze meg az alábbi videónkat.

Tovább megyünk

A fenntarthatóságért még ennél is többet teszünk. Látogasson el a fenntartható tevékenységeinket összefoglaló honlapunkra vagy olvassa el a következő cikkeink egyikét. Bízunk benne, hogy karnyújtásnyira vagyunk egy jobb jövőtől.

 

 

Kiadás dátuma: 2022. augusztus 23

 

Megosztás a FacebookonMegosztás a Facebookon

Regisztráljon hírleveleinkért TotalEnergies!

És értesüljön a legérdekesebb hírekről a TotalEnergies világából

JOGI NYILATKOZAT

Az adatvédelmi irányelvekkel kapcsolatos minden információt megtalálhat a Jogi impresszum és Cookie szabályzat oldalon.

As part of the website and in accordance with the regulations on the protection of personal data, TotalEnergies, as data controller, processes your personal data such as your email address for the purpose of sending you our newsletter on the basis of our legitimate interest. Your data is kept for the duration of your subscription to our newsletter. In order to carry out the processing mentioned above, the data collected is only accessible to the site administrator and IT service providers. In accordance with the regulations in force, you have the right to access, rectify, delete your data, post-mortem directives and may also request the limitation of the processing. You also have the right to exercise your rights and ask us about the processing of your personal data by contacting [email protected] If, after contacting us, you feel that your rights are not being respected, you can submit a complaint to the competent supervisory authority. To find out more about the management of your data and your rights, please refer to the site's personal data and tracker charter.