Skip to content

Hogyan ellenőrizhetem, hogy a motorolaj valódi-e? Az alkalmazásunkkal

A Scan TotalEnergies mobilalkalmazás segítségével könnyen ellenőrizheti a Quartz és ELF motorolajok eredetiségét. Segít a megfelelő termék kiválasztásában is. Tekintse meg gyors útmutatónkat.

Scan TotalEnergies mobil alkalmazás

 

Nemrég, amikor arról írtunk, hogyan válasszuk ki a megfelelő motorolajat, azt is megvizsgáltuk, mi különbözteti meg a minőségi termékeket a hamisítványoktól. A csomagolás sokat elárulhat, hiszen a hamisított olajokon általában nincs hivatalos címke.

Hogyan kerülje el a csalókat?

Mit tehet azon kívül, hogy megbízható kereskedőktől, szakszervizektől, jó hírű webáruházaktól vagy közvetlenül a TotalEnergies hivatalos forgalmazóitól vásárol?

Mutatunk egy szuper trükköt, ami a Quartz és ELF motorolajoknál is használható. A címkén található QR-kód segítségével egyszerűen ellenőrizheti a csomagolás eredetiségét. Nem kell hozzá más, csak egy okostelefon.

1. lépés: Töltse le az alkalmazást

Töltse le ingyenes alkalmazásunkat iPhone-ra és Android-ra. Keresse az App Store-ban és a Google Play-ben Scan TotalEnergies (korábban TotalEnergies ACF) néven. Az alkalmazás angol nyelvű, de egyszerű a használata.

A telepítéshez kattintson a telefonja típusának megfelelő ikonra:

 

App store

 

Google play

 

Amennyiben ezeket a sorokat számítógépen vagy laptopon olvassa, és kéznél van a mobiltelefonja, használhatja ezt a QR-kódot is:

QR-kód

Az alkalmazás másodpercek alatt feltelepíthető, a kapcsolat sebességétől függően. A telepítést követően azonnal használható. Nincs szükség regisztrációra vagy adatok megadására.

A telefon az első megnyitáskor általában megkérdezi, hogy engedélyezni kívánja-e a földrajzi helymeghatározást (nem kötelező, de ajánlott) és a kamerahasználatot. Ezt a funkciót aktiválni kell ahhoz, hogy az alkalmazás be tudja olvasni a QR-kódokat.

2. lépés: Szkennelje be a QR-kódot

Feltételezhetőleg egy szokványos egy-, négy- vagy ötliteres kiszerelésű Quartz vagy ELF márkájú motorolaj van Ön előtt.

Ha a logót maga felé fordítja vagy az asztalra helyezi, nagyjából ezt fogja látni:

 

TotalEnergie olaj

 

A címke bal alsó részén egy jellegzetes „labirintusszerű“ QR-kód található a „SCAN ME“ (olvasson be) felirattal.

Ilyenkor jöhet a Scan TotalEnergies alkalmazás.

Nyissa meg az alkalmazást, tartsa vízszintesen a mobilt úgy, mintha tájképet készítene, és nyomja meg a Scan Product (Termék beolvasása) feliratú piros gombot. Ez elindítja a beolvasást.

A képernyőn láthatja a kamera képét, a sárga QR-kód keret pedig megmutatja, hogy hová és hogyan kell irányítani a telefont.

 

A QR-kód beolvasása

 

A QR-kód beolvasása eltarthat néhány másodpercig – javasoljuk, hogy tartsa a telefonját egyenesen, legalább 15 centiméterre a termék csomagolásától.

3. lépés: Lássuk az eredményt

A helyes beolvasás után az eredmény azonnal látszik a telefon kijelzőjén.

Leggyakrabban a motorolaj eredetiségét jelző zöld színű Authentic product (Hiteles termék) üzenet jelenik meg az Ön előtt lévő olaj nevével, képével és címkéjével. Ilyenkor minden rendben van, biztonságosan használhatja az adott olajat.

 

Az olaj eredetiségének igazolása

 

Előfordulhat (reményeink szerint csak kivételes esetekben), hogy nem kap zöld üzenetet. Negatív eredmény esetén forduljon hivatalos szervizközponthoz:

  • Ha a sárga Unable to authenticate (Sikertelen hitelesítés) üzenet jelenik meg, az a termékkel vagy a címkenyomtatással kapcsolatos problémára utal. Lehet, hogy valódi az olaj, de ajánlott az óvatosság.
  • Ha a piros Not an authentic TotalEnergies or ELF product (Nem hiteles TotalEnergies vagy ELF termék) üzenet jelenik meg, az azt jelenti, hogy a címkéről hiányoznak a védőrétegek. Ilyenkor rossz QR-kódot szkennelt be, vagy nagy a kockázata a hamisított olajnak.

Nézze meg videónkat az ellenőrzési folyamatról:

 

<img alt="PASS_Motion_Authentification_HD-EN.mp4" src="https://total-mc25-front-pad.damdy.com/ressources/media/secured/YTo2OntzOjc6ImNvdW50cnkiO047czo0OiJkYXRlIjtOO3M6MTM6Im9yaWdpbmFsTWVkaWEiO2k6MDtzOjQ6Il9pYWEiO2k6MDtzOjI6Il9nIjtpOjE2OTA4ODE2NjE7czozOiJfc3QiO3M6MTA6IjIyZThhODBkYmMiO30%3D/photo-75235-pass-motion-authentification-hd-en-mp4.jpg" />

Mit tud még az alkalmazás?

A motorolaj eredetiségének vizsgálata mellett a Scan TotalEnergies alkalmazás két további funkciót is kínál.

  • Kattintson az Our Products (Termékeink) linkre, ha úgy szeretne böngészni
    motorolaj-választékunkban, mint a weboldalunkon található Termékkatalógusban. Itt beállíthatja az országot és a nyelvet is.
  • Kattintson a Recommendation (Ajánlás) linkre, ahol könnyedén megtalálhatja az autójának megfelelő olajat, akárcsak a Lubadvisor – kenésterves weboldalunkon.

Nézze meg a fenti lehetőségekről szóló videót:

 

<img alt="PASS_Motion_Lubconsult_HD-EN.mp4" src="https://total-mc25-front-pad.damdy.com/ressources/media/secured/YTo2OntzOjc6ImNvdW50cnkiO047czo0OiJkYXRlIjtOO3M6MTM6Im9yaWdpbmFsTWVkaWEiO2k6MDtzOjQ6Il9pYWEiO2k6MDtzOjI6Il9nIjtpOjE2OTA4ODMxMzM7czozOiJfc3QiO3M6MTA6IjYwNTdhMDEwMDkiO30%3D/photo-75236-pass-motion-lubconsult-hd-en-mp4.jpg" />

Hasznos pillanatokat és pozitív eredményeket kívánunk Önnek a motorolajok eredetiségvizsgálata során a mi alkalmazásunkkal.

 

Olvasson tovább:

 

Kiadás dátuma: 2023. 08. 08.

Regisztráljon hírleveleinkért TotalEnergies!

És értesüljön a legérdekesebb hírekről a TotalEnergies világából

JOGI NYILATKOZAT

Szeretnék feliratkozni a Hírlevélre, és igazolom, hogy megismerkedtem az Adatvédelmi szabályzattal. A Hírlevélről bármikor leiratkozhat itt vagy a megküldött hírlevélben található linken keresztül.