Skip to content

3 céges sikersztori: hogyan segít az olajelemzés a fuvarozásban, élelmiszeriparban és a mezőgazdaságban

Tekintsen be a színfalak mögé három ügyfelünknél, akik a LubAnac olajelemzést használják gépeik optimalizálására. Nem csak a hagyományos laboratóriumi folyadékelemzést, hanem az online diagnosztikát is megmutatják.

 

Evelien Sterckx, Carlo Mylle,  Wim Pijl

 

A TotalEnergies LubAnac olajelemzés több mint 45 éve segíti a flottákat és ipari gépeket üzemeltető vállalatokat.

Laborban vagy online

Hogy működik a LubAnac? Vegyen mintát az Ön által használt folyadékból és juttassa el laboratóriumunkba. Az elemzés eredményét egy ajánlással együtt küldjük vissza. Az olajok és folyadékok működés közbeni elemzésével értékes információkhoz juthat a berendezések kezeléséhez és karbantartásához.

Több mint 8 millió folyadékminta futott át 25 laboratóriumunkon. A telephelyek egy rendszerbe vannak kapcsolva, így a lehető legjobb minőségben és a lehető leggyorsabban szállítjuk az eredményeket a Magyarországon élő ügyfeleinknek.

Nemrégiben bemutattunk egy új eszközt is, a LubAnac Connected Oil-t, amely a nap 24 órájában online figyeli az olaj állapotát. Az érzékelő adatai összehasonlíthatók egy hagyományos laboratóriumi elemzéssel. Az ügyfelek azonnal megtekinthetik az érzékelő 30 másodperces leolvasásait számítógépükön vagy mobiltelefonjukon.

 

TotalEnergies Connected oil dashboard

LubAnac Connected Oil: Valós olajelemzési eredmények.

 

Az online olajelemzés segít az Ipar 4.0 és a fenntarthatóság alapelveinek megvalósításában. A Connected Oil segítségével a szakemberek megtervezhetik az optimális folyadékcsere intervallumot, és azonnali figyelmeztetést kapnak az olaj esetleges szennyeződéséről, például a vizesedésről.

Lássuk a gyakorlati tapasztalatokat.

 

1. sztori: A közutakon használt olajok elemzése

A belga családi vállalkozás, a Van de Poel több mint 40 éve foglalkozik nemzetközi logisztikával és közúti áruszállítással. Jelenleg 165 Scania, DAF és Mercedes teherautó van a flottájában. 25 hűtőkocsival kiegészítve. A Van de Poel kék színű tehergépkocsijaival Nyugat- és Közép-Európa útjain találkozhat.

 

Evelien Sterckx Operations Manager a Van de Poel logisztikai és szállítási vállalatnál

 

A legnagyobb kihívás a járművek megfelelő időben történő karbantartása és a lehető leggyorsabb üzembe helyezése.

„A TotalEnergies megkönnyíti a munkánkat a LubAnac rendszerrel. Úgy működik, hogy a motor különböző részeiből veszünk olajmintákat, beküldjük őket, és visszakapjuk az elemzést“ - mondja Evelien Sterckx, a vállalat üzemeltetési vezetője.

„A motorolajminták vizsgálatával még azelőtt észlelhetjük a problémákat, mielőtt jelentkeznének a teherautóinkon.“

A LubAnac olajdiagnosztikai rendszere érzékeli például a motor mozgó alkatrészeinek fokozott kopását, a hűtőfolyadék esetleges szivárgását az olajtartályba, a motorolajban lévő üzemanyagot vagy a fokozott koromképződést, ami a részecskeszűrő eltömődéséhez vezethet.

Ezek az információk azért ennyire fontosak, mert a járműveknek gyakorlatilag állandóan úton kell lenniük.

„Ezenkívül a TotalEnergies SmartTank szolgáltatásával figyeljük a tartály állapotát is. Ez azért hasznos, mert kapunk egy e-mailt, ha majdnem üres, így időben tudunk új olajat rendelni“ - mondja Reinhout Bernaerts, logisztikai vezető.

A Van de Poel a Rubia motorolajunkat használja az összes hajtóműhöz. Nemrégiben írtunk erről a teherautók, kamionok és buszok számára készült speciális olajcsaládról: Rubia: A motorolajok nehézsúlyú bajnoka több mint 200 jóváhagyással.

„A Rubia olaj és a TotalEnergies szolgáltatásai segítenek nekünk a TCO (Total Cost of Ownership) csökkentésében. Teherautónk több kilométert futhat, kevesebb karbantartással és alacsonyabb költségekkel“ - teszi hozzá Reinhout Bernaerts.

 

2. sztori: A burgonyafeldolgozásban használt olajok elemzése

Mydibel családi vállalkozás 1988 óta foglalkozik burgonyacsemegék előállításával és értékesítésével. Kínálatunkban megtalálható a hasábburgonya, krokett, pogácsa, szeletelt burgonya, a burgonyapelyhek és természetesen a krumplipüré. A 700 alkalmazottat foglalkoztató vállalat évente mintegy 700 000 tonna burgonyát dolgoz fel és több mint 400 000 tonna készterméket értékesít. Egy ekkora vállalatnál már tökéletesen olajozott munkamenetre és gépekre van szükség.

 

Carlo Mylle a Mydibel élelmiszeripari vállalat tulajdonosa és igazgatója

 

„Egy internetre csatlakoztatott érzékelő segítségével nyomon tudjuk követni az olaj elöregedési folyamatát online az összes biogázmotorunkban, és meg tudjuk határozni az olajcsere ideális időpontját. Így csökkentjük a költségeket, és megfelelünk a fenntarthatósági elkötelezettségünknek“ - mondja Carlo Mylle, a vállalat tulajdonosa és igazgatója.

„A Connected Oilnak köszönhetően szükség szerint bármikor ellenőrizhetjük az olajszintet. Így be tudjuk tervezni például az olajcserét úgy, hogy az olaj még megfelelő állapotban legyen. Csökkentjük az olajfogyasztást, és megelőzzük a motor nem betervezett leállását“ - mondja Sébastien Jimenez, karbantartó technikus.

A Mydibel több mint 20 éve a TotalEnergies elégedett ügyfele.

 

3. sztori: Olajok elemzése a paradicsomtermesztésben

Wim Pijl belga gazda és családja évtizedek óta paradicsomot termeszt. Mielőtt azonban a paradicsom a boltokba és a fogyasztók tányérjára kerülne, biztosítani kell a megfelelő feltételeket az üvegházak fűtéséhez. A paradicsomnak fényre és hőre van szüksége a növekedéshez, valamint CO2-re a fotoszintézishez. A megoldás az áram és a hő együttes előállítása, amihez ismét egy tökéletesen működő gépre van szükség.

 

Wim Pijl belga gazdálkodó

 

„Két földgáztüzelésű hőerőművet használunk, amelyek 3,3 MW teljesítményűek. Ezek látják el az üvegházakat a világításhoz és a fűtéshez szükséges energiával. A motorok által termelt szén-dioxidot az üvegházakba juttatjuk, ahol segíti a növények növekedését“ - ismerteti Wim Pijl a fenntartható gazdálkodást.

„A TotalEnergies Connected Oil rendszerével folyamatosan nyomon tudom követni az olaj öregedését, és időben be tudom ütemezni a berendezés motorjának szervizelését. Ez segített optimalizálni az energiarendszerünk működését.“

 

Látogatás a LubAnac központban

Nagy örömünkre szolgál, hogy idén szeptemberben különleges élményben részesíthettük néhány környékbeli ügyfelünket: meglátogattuk a belga Ertvelde faluban található LubAnac központot. Tekintse meg a kirándulás során készült fotókat:

 

Új és modern laboratóriumok a LubAnac központban a TotalEnegies Ertvelde-i üzemében

Ügyfeleink látogatása a TotalEnegies ertveldei üzemében. 
Itt található az egyik legújabb és legmodernebb laboratórium.

 

Az olajgyártás és anlizálás folyamata a LubAnac központban

Megmutattuk az olajkészítés és -elemzés folyamatát.

 

LubAnac Korszerű Olajanalitikai Technológiai Központ

Megismerkedtünk a fejlett technológiákkal és új lehetőségeket fedeztünk fel. 
Mindenki friss energiával és inspirációval indult haza, hogy átformálja vállalkozását.

 

Ha többet szeretne megtudni a LubAnac olajelemzésről és arról, hogyan segíthetünk Önnek optimalizálni működését, lépjen kapcsolatba velünk.

 

Kiadás dátuma: 2023.11.28. 

 

Olvasson tovább:

Regisztráljon hírleveleinkért TotalEnergies!

És értesüljön a legérdekesebb hírekről a TotalEnergies világából

JOGI NYILATKOZAT

Szeretnék feliratkozni a Hírlevélre, és igazolom, hogy megismerkedtem az Adatvédelmi szabályzattal. A Hírlevélről bármikor leiratkozhat itt vagy a megküldött hírlevélben található linken keresztül.