Skip to content

Milyen sikereknek örültünk idén, és milyen meglepetéseket tervezünk 2024-re?

Megkérdeztük a TotalEnergies legtapasztaltabb kollégáit, hogy szerintük milyen trendek tapasztalhatók az autóipari olajok, ipari olajok és a bitumen területén Magyarországon. Kíváncsian várjuk az innovatív újdonságokat, az érdekes eseményeket és a kerek évfordulót!

 

TotalEnergies, Brnói Nemzetközi Gépipari Vásár, Fémmegmunkálás, Folia, Výstaviště Brno, Brno EXPO, BVV

 

Ha főleg egy konkrét terület hírei iránt érdeklődik, akkor kattintson az adott témára:
 

 

Autóipari olajok

Magyar, cseh és szlovák sikerek

A TotalEnergies piaci részesedése az európai gazdasági lassulás ellenére növekszik.

Mi vagyunk az egyetlen jelentős szereplő a piacon, amely közvetlen üzleti modellel, 4800 raklaphely kapacitású helyi raktárral, értékesítési és műszaki csapattal rendelkezik. Ennek köszönhetően tudunk megfelelő tanácsot adni az ügyfeleknek a kenőanyagok kiválasztásával és a kenés során felmerülő problémákkal kapcsolatban“ - magyarázza Violeta Kmetova, aki a TotalEnergies autóipari értékesítési menedzsere már több mint 15 éve.

Az elmúlt évben sikerült számos új jelentős ügyfelet megnyernünk, például a mezőgazdasági és a közszférában.

 

TotalEnergies olajok mezőgazdasági gépekhez, traktorok, ZETOR

A híres traktorgyártó ZETOR-nak olyan motor- és sebességváltóolajokat szállítunk, amelyek a kiváló teszteknek köszönhetően mind a gyári, mind a szerviztöltésre engedélyezettek. Az eredeti hét kenőanyagból a ZETOR-nak ma már csak három termékre van szüksége ugyanolyan minőségű gondoskodással - ezzel pénzt takaríthatunk meg, csökkenthetjük a raktárkészletet és egyszerűsíthetjük a kenőanyagok kezelését.

 

Autócentrum Szabó, flotta, TotalEnergies motorolajok

Magyarországon együttműködünk az Autócentrum Szabó márkakereskedéssel, amely 11 márkát képvisel. Az év közepe óta több mint 10.000 liter motorolajat szállítottunk a cégnek.

 

M.C.I. Kft., manipulátor, LubAnac olajelemző

Partnerséget kötöttünk az M.C.I. Kft-vel is, amely a Merlo munkagépek forgalmazója és bérbeadója. LubAnac olajelemzésünk segít ezen gépek karbantartási költségeinek tervezésében, állapotuk értékelésében és a garanciális ügyintézés megkönnyítésében. Idén eddig 40 folyadékvizsgálatot végeztünk.

 

A motorolaj teszt megnyerése

Motorvilág, Svět motorů, olajteszt, Volkswagen konszern, Quartz Ineo Long Life 5W-30 olaj teszt győztese

Nagy örömünkre szolgált, hogy megnyertük az Engine World nevű tekintélyes szaklapnak a Volkswagen-csoport autói számára készített motorolajokat vizsgáló, kihívásokkal teli tesztjét. A Quartz Ineo Long Life 5W-30 motorolaj a legmagasabb, 7,7-es átlagpontszámmal felülmúlta a versenytársakat, megelőzve a MOL-t és az Eurolt. Olajunk magas pontszámokat ért el olyan teszteken, mint a VW jóváhagyás, eredetiség pecsét, minimális szulfáthamu, HTHSV (magas hőmérsékleti viszkozitás) és az alapolaj minősége.

 

Milyen autóipari olajok iránt nő az érdeklődés?

A személygépkocsiolajok közül egyre népszerűbbek a Quartz és ELF motorolajok (0W-20 és 0W-30 közötti viszkozitással), valamint az üzemanyag-takarékosságot szem előtt tartó olajok. Kenőanyagaink és hajtóműolajaink szintén keresettek. A tehergépkocsik, buszok és ipari járművek szegmensében a Rubia termékek állnak az élen.

Magukon az olajokon és folyadékokon kívül a LubAnac olajelemzési szolgáltatása is egyre népszerűbb és fontosabb. Idén néhány ügyfelünk bepillantást nyerhetett a színfalak mögé, amikor ellátogatott a TotalEnergies belgiumi üzemébe, ahol az olajminták elemzése zajlik. Tekintse meg a kirándulásról készült fotókat!

 

Mit hoz a jövő a motorolajok terén 2024-ben?

A tervek szerint az új évben például új termékeket vezetünk be a Stellantis csoport számára, amely olyan híres autómárkák gyártója, mint a Citroën, a Peugeot, az Opel és még sokan mások. Emellett új olajokat és folyadékokat hozunk majd forgalomba a Quartz, Rubia és Agri termékcsaládokban.

 

Ipari olajok

Üzleti megoldások nagy és kisebb ipari vállalkozások számára

A költségcsökkentés ma az egész piacon prioritást élvez, és termékeink és szolgáltatásaink erre reagálnak.

„A nagy nemzetközi vállalatok számára fontos trend a gépek zavartalan működése a műszaki irányítás és karbantartás (facility management), amelynek fontos része az olajok, folyadékok és egyéb szolgáltatások helyes kiválasztása is. A pályázatoknál nagy szerepet játszanak a referenciák, amelyekből a sokéves tapasztalatunknak köszönhetően rengeteg van. A szén-dioxid-kibocsátás csökkentése is téma“ - sorolja Libor Hanák, a TotalEnergies ipari értékesítési vezetője.

Az elmúlt évben sikerült megerősítenünk kapcsolatainkat az iparág legfontosabb szereplőivel, és új ügyfeleket is megnyernünk.

 

AL INVEST alumíniumgyár, alumíniumfeldolgozás

A cseh piacon sikeresen szállítottunk olajokat az AL INVEST új alumíniumgyárának első gép- és berendezéstöltéséhez. Ez a vállalat a Cseh Köztársaság legnagyobb alumíniumfeldolgozója, több mint 90 éves múlttal.

 

Synthos vegyipari konszern, vegyipari termelés

Bővítettük a fehér olajok szállítását a Synthosnak, egy szintetikus gumi, polisztirolok, növényvédő szerek és latex gyártásával foglalkozó vegyipari vállalatnak.

 

automobil, automobilová výroba, Jaguar Land Rover

A szlovák piacon többek között együttműködünk a Jaguar Land Rover nyitrai gyárával.

 

Evonik Fermas, szerves bio felületaktív anyagok

Újonnan mi biztosítjuk az összes kenőanyagot a szlovákiai Evonik Fermas számára, amely a világ első rhamnolipid (szerves bio felületaktív anyag) gyártó üzemét működteti.

 

akkumulátorok, Semcorp, lítium-ion akkumulátor szeparátorok, elektromos járművek, elektromobilitás

A magyar piacon új együttműködést kötöttünk a Semcorppal, amely Debrecenben nyitott üzemet az elektromos járművekben, készülékekben és elektronikai berendezésekben használt lítium-ion akkumulátorok szeparátorainak gyártására.

 

Milyen ipari olajok iránt nő az érdeklődés?

A fenntartható Folia fémmegmunkáló folyadékok piacán például növekvő keresletet tapasztalunk. Az energiaipar számára készült kenőanyagok is népszerűek - a Nateria olajok a gázmotorokhoz és a Preslia olajok a gáz-, gőz- és kombinált ciklusú turbinák kenéséhez.

Magukon a kenőfolyadékokon kívül egyre gyakrabban nyújtunk kapcsolódó tanácsadást és elemzéseket a karbantartási költségek csökkentése, valamint a gépek teljesítményének és megbízhatóságának növelése érdekében.

  • Egyre nagyobb az érdeklődés az online olajfigyelés iránt az új Connected Oil szolgáltatáson keresztül, amelyről nemrég írtunk cikkünkben.
  • Az Interactive Fluid egy digitális eszköz a fémiparban használt vízalapú megmunkálófolyadékok ellenőrzésére.
  • A Fluid Management szolgáltatás átfogó megoldás-tervezést kínál a folyadékméréstől, a legmegfelelőbb termék ajánlásától, a termékszállítástól a műszaki képzésen és a nyomon követési szolgáltatáson át a folyamatos online elemzésig és optimalizálásig.

Mi várható az ipari olajok terén 2024-ben?

Jövőre a Folia és a Spirit fémmegmunkáló termékek további fejlesztésére, valamint a Lubrilog márkanév alatt forgalmazott speciális kenőanyagok népszerűsítésére fogunk összpontosítani. A teflont (PTFE) tartalmazó kenőanyagok más típusú kenőanyagokkal való helyettesítését is támogatni fogjuk.

 

Bitumen

bitumen gyártás

Mi a helyzet a piacon?

Az aszfaltkeverékek előállításához szükséges nyersanyagok áremelkedése egyre nagyobb nyomást gyakorol az olcsóbb bitumen előállítására és értékesítésére.

„Az input- és ellátási oldal nehéz helyzete és a problémás logisztika ellenére képesek voltunk kielégíteni ügyfeleink rendkívül sürgős igényeit. A cseh, szlovák és magyar piacokon a délután leadott megrendeléseket gyakorlatilag másnap reggelre ki tudjuk szállítani“ - mondta Josef Gros, a TotalEnergies bitumenekkel foglalkozó részlegének vezetője.

Az egyik tendencia az R-anyagok (amelyek az utakról visszanyert aszfaltkeverék újraszortírozásával és előtömörítésével, illetve a nem megfelelő vagy felesleges gyártás termékeként keletkeznek) és az RC-termékek (újrahasznosított aszfaltkeverék) kapcsolódó felhasználásának növekedése. A forró aszfalt hőmérséklete szintén egyre alacsonyabb, ami hosszabb bedolgozhatóságot, energiamegtakarítást és alacsonyabb üvegházhatású gázkibocsátást eredményez.

Olvasson tovább aszfaltgyárunk működéséről Az aszfalt 50 árnyalata című cikkünkben.

Milyen bitumentípusok iránt mutatkozik egyre nagyobb érdeklődés?

A standard közúti és módosított kötőanyagok, valamint a színes aszfaltkeverékek gyártásához szükséges kötőanyag (Kromatis 50/70) mellett idén újonnan gyártottuk és szállítottuk a Styrelf 25/55 RC-et is, amelyet magas újrahasznosított anyag tartalmú keverékek gyártására terveztek. Ezzel bővült a körforgásos gazdaságot támogató, ökológiailag felelős kötőanyagok portfóliója.

A tartósabb speciális termékek, mint például a Styrelf 40 és Styrelf 60, szintén népszerűek, és nagyon nagy forgalmi terheléssel is megbirkóznak.

Mit tervezünk a bitumenek terén 2024-ben?

Tervezzük, hogy az új évben újabb polimerrel módosított aszfaltot hozunk forgalomba az újrahasznosításhoz. Más ökológiailag felelős kötőanyagokat is népszerűsíteni fogunk, mint például az újrahasznosításra szánt RC kötőanyagokat és az alacsony hőmérsékletű aszfaltkeverékekhez használt ECO2 kötőanyagokat.

 

Milyen eseményeken találkozhatunk 2024-ben?

Jövőre sem fogunk hiányozni például a májusi budapesti MACH-TECH EXHIBITION 2024 kiállításról vagy az októberi brnói Nemzetközi Gépészeti Vásárról. Magyarországon a nemzetközi Bitumen szemináriumon is részt veszünk.

És ez még nem minden. Az idei év telis-tele volt érdekes eseményekkel, így van mire építkezni.

Néhány idei emlék

Nemzetközi Gépészeti Vásár Brünnben 2023. október 10-13.

 

 

Nemzetközi Gépészeti Vásár Nyitrán 2023. május 23-26.

 

Jövőre... 100 évesek leszünk!

A 2024-es év arra is alkalmat ad, hogy visszatekintsünk a múltra, és felidézzük az eddig elért eredményeinket. 1924-ben, az első világháborút követően Franciaország úgy döntött, hogy energiafüggetlenebbé válik. Ekkor alakult meg vállalatunk, amely azóta is kiváló minőségű termékeket szállít világszerte.

2021-ben a stratégiai átalakulásunk és a fenntartható fejlődésre összpontosító energetikai vállalattá való átalakulásunk keretében nevünket Totalról TotalEnergiesre változtattuk. Ezen a területen büszkék vagyunk az elektromobilitás területén nyújtott szolgáltatásainkra, a hibridekhez és elektromos járművekhez szánt innovatív olajokra, vagy például a QuartzBox-ra, az olajtárolás környezetbarát csomagolására.

„A százéves évforduló nagyszerű lehetőség lesz számunkra, hogy bizonyítsuk a stabilitást és a hosszú távú fejlődést azokon a piacokon, ahol jelen vagyunk. Emellett hozzájárul a TotalEnergies márka ismertségének további növeléséhez, és demonstrálja fejlődésünket nemcsak az olajellátási ágazatban, hanem az energiaszektorban is, ahol jelentős szereplővé válunk“ - mondta Violeta Kmetova.

A 100. születésnap mindenképp méltó az ünneplésre, amit már alig várunk. Csakúgy, mint az Önökkel való együttműködésünk folytatását, amelyet különösen nagyra értékelünk.

Köszönjük!

 

Kiadás dátuma: 2023.12.19.

 

Olvasson tovább:

Regisztráljon hírleveleinkért TotalEnergies!

És értesüljön a legérdekesebb hírekről a TotalEnergies világából

JOGI NYILATKOZAT

Szeretnék feliratkozni a Hírlevélre, és igazolom, hogy megismerkedtem az Adatvédelmi szabályzattal. A Hírlevélről bármikor leiratkozhat itt vagy a megküldött hírlevélben található linken keresztül.