Skip to content

Amikor az álmok valóra válnak. Mit jelent együttműködésünk a Peugeot-val és a Citroën-nel?

Amikor a TotalEnergies 55 évvel ezelőtt társult a Citroën-nel és 25 évvel ezelőtt a Peugeot-val, nem is gondoltuk volna, hogy mi mindenre leszünk képesek együtt. Tekintsen be a motorháztető alá és ismerkedjen meg a motorolajokkal, elektromobilitással és motorsporttal kapcsolatos újításainkkal!

 

hiperautó, Peugeot, Totalenergies, Totalenergies folyadékok, Quartz EV Fluid, Quartz EV akkumulátor D, Quartz olajok

 

Történelmi együttműködés

Szoros kapcsolatunk a Peugeot-val 1995-ben kezdődött, a Citroënnel pedig már 1968-ban. És ez az együttműködés a mai napig tart. Nap mint nap feszegetjük a határokat többek között a hagyományos motorolajok, az elektromobilitás és a motorsport területén. Tekintse meg történetünket a videókban és a lenti írásban:

 

Belső égésű motorok: olajozottan mennek a dolgok az első pillanattól kezdve

Ha új Peugeot vagy Citroën autót vásárol, az bárhol a világon, a megfelelő motorolajnak köszönhetően rögtön gördülékenyen fognak menni a dolgok. Legnagyobb valószínűséggel a Quartz termékcsaládból származó olajat talál majd a motorjában, amelyet exkluzív együttműködésünk keretében használunk már a gyártás során az első feltöltéshez.

A Peugeot és Citroën autóiban leggyakrabban használt olajok a Quartz Ineo Xtra First 0W-20 és a Quartz Ineo First 0W-30, míg a régebbi autókhoz a gyártó a Quartz Ineo ECS 5W30 vagy a Quartz 9000 5W-40 olajat ajánlja. Ezek a nagy teljesítményű és egyedi motorolajok a TotalEnergies, a Citroën és a Peugeot fejlesztőcsapatainak együttműködéséből születtek.

Mindkét francia autógyár hivatalosan is ajánlja kenőanyagainkat autóik hosszú távú karbantartásához. Ha kinyitja a motorháztetőt, vagy belenéz a Peugeot és Citroën járművek szervizkönyvébe, a Peugeot/Citroën a Total-t (vagy a TotalEnergies-t) ajánlja feliratot látja. Mi vagyunk az egyetlen olyan kenőanyag- és olajszállító, amelyet kizárólag így ajánlanak mind a márkakereskedői, mind a szervizhálózatban.

A hivatalos szervizközpontok szakembereinek nemcsak rendszeres műszaki képzések és új termékek állnak rendelkezésére, hanem olyan minőségi olajok is, amelyeket kifejezetten a Peugeot és Citroën motorok igényei szerint terveztek. Ez garantálja a teljesítményt, a megbízhatóságot, az üzemanyag-megtakarítást, a CO2-kibocsátás csökkentését és a motor védelmét a szennyeződések felhalmozódása ellen.

Totalenergies olaj, Quartz Ineo Xtra First 0W-20, Totalenergies Quartz, Quartz Ineo

A már említett Quartz Ineo Xtra First 0W-20 olaj megfelel a partner autógyártók legújabb motorjainak (DV5R és EB2DT), különösen az e-HDI-vel, a Stop & Start technológiával felszerelt Puretech motoroknak, valamint az új generációs motorolajokat igénylő hibrid motoroknak.

Ezen kívül javasolt a jelenleg legkelendőbb modellekhez: a kisebb Peugeot 208 és Peugeot 308 városi autókhoz, illetve a Peugeot 3008 és 5008 SUV-khoz.

A Citroën-nél ez a legnépszerűbb C3 és C4 modellekre igaz. A Quartz Ineo First 0W-30 2012 óta a cég legtöbb autójához előírt olaj. A Hydroactiv rendszerrel felszerelt Citroën járművek futóműveihez a Fluide LDS és LHM plus termékek állnak rendelkezésre.

A régebbi DV5R motorok számára fejlesztettük ki a vadonatúj Quartz Ineo RCP 5W-30 olajat a gyártók kérésére. Segít tisztántartani őket, csökkenti a kopást és megnöveli az élettartamukat.

A Lubadvisor kenési terv alkalmazásában megtalálja és ellenőrizheti az összes autóhoz leginkább megfelelő olajat. A motorolajon kívül tanácsot adunk a megfelelő váltóolaj vagy hűtőfolyadék kiválasztásához is. Mindenféleképpen tartsa be az adott modell gyártójának ajánlásait, ahogyan azt a Hogyan válasszuk ki a megfelelő olajat az autónkhoz című részletes cikkünkben is megírtuk.

 

Elektromobilitás: eljött a különleges folyadékok ideje

Az elektromos autók és hibridek kialakulóban lévő korszakában is folytatódik az együttműködésünk. Más márkákhoz hasonlóan a Peugeot és a Citroën is kijelentette, hogy 2030-ig minden Európában értékesített új autójuk elektromos lesz.

A közös kutatás és fejlesztés jelenleg leginkább a fenntarthatóság területére összpontosít. Aktuális témáink közé tartoznak a mobilitás új formái, az alacsony szén-dioxid-kibocsátású és bioüzemanyagok, az elektromos járművek kenőanyagai és folyadékai, beleértve az akkumulátorok is.

„Rendkívül büszkék vagyunk arra, hogy még szorosabbra fűzhetjük együttműködésünket a TotalEnergies-szel. A fejlett kenőanyag-technológiák és a nagy teljesítményű akkumulátorok közös fejlesztése kulcsfontosságú technológiai előrelépést fog jelenteni üzleti és mobilitási kínálatunkban mind a mindennapi ügyfeleink, mind a motorsport számára" - mondta Thierry Koskas, a Peugeot-t, a Citroënt és egyéb neves márkákat képviselő Stellantis értékesítési és marketing vezető igazgatója.

A (plug-in) hibrid járművek számára kifejlesztett motorolajok a Quartz Xtra márkanevet viselik, és az Eco-Science technológiának köszönhetően alacsonyabb fogyasztást és magasabb olajstabilitást biztosítanak.

A teljesen elektromos autókhoz a speciális Quartz EV Fluidot szállítjuk a sebességváltókhoz, akkumulátorokhoz, meghajtókhoz és csapágyakhoz. A kenőanyagok megfelelnek a gyártók legújabb igényeinek, segítenek megelőzni a túlmelegedést, a rövidzárlatokat és a kopást.

Totalenergies Quartz EV Fluid, Folyadékok elektromos járművekhez, olajok elektromos járművekhez, elektromobilitás, elektromos autó, villanyautó, elektromobil

Ahogy az elektromos járművek teljesítménye és töltési sebessége növekszik, a szabványos folyadékok hűtőkapacitása és hőállósága nem képes lépést tartani a fejlődéssel. 2018-ban a Quartz EV Fluid bevezette a piacon az első olyan átfogó folyadékválasztékot, amely kielégíti az elektromos autók (Quartz EV Fluid), motorkerékpárok (Hi-Perf EV Fluid) és tehergépjárművek (Rubia EV Fluid) speciális követelményeit. Célunk a tisztább mobilitás előmozdítása, mert az embereknek és a környezet javát szolgálja.

 

Töltőállomás: közös teljesítmény Prágában

Partnereinkkel együtt már sikeresen telepítjük a töltőállomásokat Csehországban.

Tavaly nyáron, amikor felavattuk az új töltőállomást közvetlenül a prágai Karlín városrészben található River Garden épületben található központunk előtt, csatlakoztak hozzánk a Peugeot-t a Phoenix Contact Czech Trophy öko rally bajnokságban képviselő versenyzők. A TotalEnergies általános partnerként támogatja a Peugeot csapatait. Erről a fenntartható versenyzésről szóló cikkünket olvashattak már korábban.

 

TotalEnergies töltőállomás, elektromos autó, Peugeot e-208, villanyautó, Peugeot, töltőállomás, Prága

Az új TotalEnergies töltőállomás átadására az összes csapat Peugeot e-208-as elektromos autókkal érkezett.

 

A Peugeot e-208 körülbelül három óra alatt tölthető fel 5%-ról 100%-ra egy 22 kW maximális teljesítményű TotalEnergies töltővel. A plug-in hibrid Peugeot modelleknél a nulláról 100%-ra történő feltöltés két órát vesz igénybe.

 

TotalEnergies töltő, ČEZ, PRE, EON, ChargeUp app, töltőchipek, töltőkártyák

Az új TotalEnergies töltőállomás nemcsak a környékbeli vállalatokat, hanem más elektromos autósokat is kiszolgál a ČEZ, a PRE és az EON töltőchipjei és kártyái, illetve a ChargeUp alkalmazás segítségével.

 

Az Európában legkelendőbb elektromos kisautónak számító Peugeot e-208 villanymotorjának nem kell motorolaj. Kínálatunkban megtalálható a számára készült kenési terv szerint a Traxium Gear 9 FE SAE 75W hajtóműolaj, a COOLELF Cartech hűtőfolyadék vagy a PLANETELF ACD 150 FY szintetikus polikoleszter olaj és a HFC hűtőközegeket használó hűtőkompresszorokhoz való PLANETELF ACD 150 FY szintetikus polikoleszter olaj.

 

Motorsport: versenybe szállunk a legújabb technológiával

A Peugeot-val és a Citroën-nel régóta vagyunk együtt, a versenypályákon is. Számunkra a motorsport nemcsak szórakozás, hanem kísérleti laboratórium is, ahol kihívást jelentő helyzetekben teszteljük a technológiákat, amelyeket aztán a mindennapi működésben is bevethetünk.

Jelenleg például mi vagyunk a WEC Peugeot TotalEnergies csapatának hivatalos partnere és műszaki beszállítója a Peugeot 9X8 hiperautóval, amely hosszú távú versenyeken indul, hogy extrém körülmények között tesztelje az innovatív technológiákat.

Quartz EV Fluid, hibrid elektromos autók, hibrid, elektromobilitás, villanyautó, elektromos autó

A projektben a fent említett speciális kenőanyagokat és a Quartz EV Fluidot biztosítjuk, mivel a hibrid elektromos motorizáció erős igénybevételnek van kitéve, hosszú élettartamot igényel, és széles hőmérsékleti tartományban működik. Emellett helyszíni műszaki segítségnyújtást is biztosítunk. Mérnökeink a csapat szerves részét képezik, folyadékmintákat vesznek és elemeznek, valamint figyelemmel kísérik a jármű állapotát.

Leányvállalatunknak, a Saftnak köszönhetően részt veszünk olyan akkumulátorok fejlesztésében, amelyeknek teljes üzemmódban 8-24 órát kell kibírniuk úgy, hogy közben a lehető legkönnyebbek és legkisebbek legyenek.

Sikerült előállítanunk az Excellium Racing 100-at, egy olyan fenntartható üzemanyagot is, amely egyetlen csepp olajat sem tartalmaz. 100%-ban tanúsítvánnyal rendelkező fenntartható üzemanyag, a francia szőlészetek borászati maradványaiból készül. A TotalEnergies környezetbarát üzemanyaga lehetővé teszi a versenyautók CO2-kibocsátásának azonnali, 65%-os csökkentését. Mindezt a teljesítmény csökkenése nélkül.

2022-től mi vagyunk az FIA World Endurance Championship hivatalos beszállítója. A vetélytársaink számára is biztosítjuk az üzemanyagot, de ügyelnünk kell arra, hogy azt helyesen és tiltott adalékanyagok nélkül használják. Az üzemanyag „dopping" ellenőrzését mobil laboratóriumunk teszi lehetővé - azonnal mintát veszünk a tartályból, és megvizsgáljuk a dobogós autók adatait.

 

 

Az innováció a motorsportban lenyűgöző tud lenni, nem igaz?

Remek hír mindannyiunk számára, hogy ugyanazok az elmék találnak ki újításokat a verseny- és az utcai autók számára.

A sikeres tesztelés után alig várjuk, hogy a fenntartható üzemanyagokat, a nagy teljesítményű elektromos akkumulátorokat vagy a hidrogént új technológiaként ne csak a versenyzők és a profik, hanem a mindennapi autósok számára is elérhetővé tegyük.

Reméljük, ez mihamarabb megtörténhet. Drukkolunk!

 

Kiadás dátuma: 2024. 2. 8

 

Olvasson tovább:

Regisztráljon hírleveleinkért TotalEnergies!

És értesüljön a legérdekesebb hírekről a TotalEnergies világából

JOGI NYILATKOZAT

Szeretnék feliratkozni a Hírlevélre, és igazolom, hogy megismerkedtem az Adatvédelmi szabályzattal. A Hírlevélről bármikor leiratkozhat itt vagy a megküldött hírlevélben található linken keresztül.